Ayva Festivali Başladı

Geyve Belediyesinin düzenlediği ve 2 gün sürecek olan Ayva Festivalinin birinci günü harika geçti.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


Geyve Ayva Festivali, öğlen namazına müteakip Merkez Camide aziz şehitlerimizin hatırası için mevlid-i şerif okunmasıyla başladı.

KATILIM ÇOK OLDU

Belediye garajından kapalı pazar yerine kortej yürüyüşü yapıldı. Bu yürüyüşe Geyve kaymakamı İlyas Memiş, belediye başkanı Murat Kaya Cumhuriyet Başsavcısı Tacettin Aykol, Taraklı, Sapanca, Erenler belediye başkanları, Sakarya milletvekili Şaban Dişli, Sakarya eski milletvekili Ali İnci, uğruna Mono Rosa şiiri yazılan Muazzez Akkaya, daire amirleri, Gemlik Mehter Takımı, halk oyunları ekipleri, gaziler, bisikletçiler ve çok sayıda halk katıldı.

Geyve Kapalı Pazar Yerinde toplanan davetliler, programa saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Geyve kaymakamı İlyas Memiş, belediye başkanı Murat Kaya ve APEK başkanı Sabahattin Karasakal yaptıkları konuşmalarda; Geyve'de yetişen ürünleri ve özellikle ayvayı tanıttılar.

Mehter takımının gösterisi, halk oyunları ekipşerinin oyunları seyirciden büyük alkış topladı.

TUNA TAN'IN AYVA DÜNYASI HEM GÖZE HEM DAMAĞA HİTAP ETTİ

Geyve belediyesinin düzenlediği Ayva Festivaline birçok üretici yöresel ürünleriyle katıldı. Özellikle Tuna Tan tesislerinin standı bir başkaydı... Tuna Tan Tesislerine has ayva tatlısı, ayva cezeryesi, ayva sosu, ayvalı keşkül, ayva lokumu gibi yöresel ürünlerin standı davetlilerin beğenisini topladı.

GEYVE TARIM KREDİ KOOPERATİFİ

Daima çiftçinin, üreticinin yanında olan Geyve Tarım Kredi kooperatifi kurum müdürü Erol Çekcan ve tüm personeli fuara katıldı. Kooperatif personeli, üreticiye gerekli olan ürünlerini sergiledi.

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR

Geyve belediye başkanı Murat Kaya, protokole, tüm katımcılara ve çiftçilere teşekkür etti. Davetlileri ayva bahçesine götürüp, dalından ayva ikram etti. 

Bu akşam ve yarın yapılacak olan etkinliklere herkes davetlidir.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs