Geyve’de Festival Coşkusu

Geyve Belediyesinin düzenlediği ve iki gün süren Ayva Festivali harika geçti.
Ali ARICI Ali ARICI

Geyve Ayva Festivali cumartesi günü öğlen namazına müteakip Merkez Camide aziz şehitlerimizin hatırası için Kur’an-ı Kerim tilaveti ile mevlid-i şerif okunmasıyla başladı. İlçe müftüsü Ali Erhun’un yaptığı duada duygusal anlar yaşandı.


KATILIM ÇOK OLDU


Belediye garajından kapalı pazar yerine kortej yürüyüşü yapıldı. Bu yürüyüşe ve tüm etkinliklere; Geyve kaymakamı İlyas Memiş, Sakarya milletvekili Şaban Dişli, belediye başkanı Murat Kaya Cumhuriyet Başsavcısı Tacettin Aykol, Taraklı, Sapanca, Erenler belediye başkanları, Sakarya eski milletvekili Ali İnci, uğruna Mono Roza şiiri yazılan Muazzez Akkaya, daire amirleri, Gemlik Mehter Takımı, halk oyunları ekibi, gaziler, bisikletçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Geyve Belediyesinin düzenlediği ve iki gün süren Ayva Festivali harika geçti.


ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUNDU

Geyve Kapalı Pazaryerinde toplanan davetliler, programa Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Geyve kaymakamı İlyas Memiş, belediye başkanı Murat Kaya ve APEK başkanı Sabahattin Karasakal yaptıkları konuşmalarda; Geyve’de yetişen ürünleri ve özellikle ayvayı tanıttı.


Mehter takımının gösterisi, halk oyunları ekiplerinin oyunları seyirciden büyük alkış topladı.


AYVA DÜNYASI HEM GÖZE HEM DAMAĞA HİTAP ETTİ

Geyve belediyesinin düzenlediği Ayva Festivaline birçok üretici yöresel ürünleriyle katıldı. Özellikle Tuna Tan tesislerinin standı bir başkaydı… Tuna Tan Tesislerine has ayva tatlısı, ayva cezeryesi, ayva sosu, ayvalı keşkül, ayva lokumu gibi yöresel ürünlerin standı davetlilerin beğenisini topladı.


Daima çiftçinin, üreticinin yanında olan Geyve Tarım Kredi kooperatifi kurum müdürü Erol Çekcan ve tüm personeli fuara katıldı. Kooperatif personeli, üreticiye gerekli olan ürünlerini sergiledi.


Geyve belediye başkanı Murat Kaya, protokol ve tüm kalımcıları ayva bahçesine götürerek, dalından ayva ikram etti.


MONA ROZA ŞİİR GECESİ


Geyve Ayva Festivalinin Şiir Gecesi, Sakarya nehri üzerindeki tarihi Beyazıt Köprüsünde düzenlendi.


Açılış konuşmasını yapan Geyve belediye başkanı Murat Kaya, kutlamalara katılanlara teşekkür etti. Gecenin konuğu olan ve “Mona Roza ” şiirinin uğruna yazıldığı Muazzez Akkaya’ya hediye takdim etti.


Şiir dinletisi Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni ve şair İbrahim Açılan’ın “Geyve Güzellemesi” şiirini okumasıyla başladı.

4.şiir kitabını yayınlamak için hazırlıklarını yapan İlçe Kaymakamı ve şair İlyas Memiş, Geyve için yazdığı şiirini okudu.


Gecenin konuk sanatçısı İbrahim Sadri, sahne alarak şiir yağmurunu başlattı. “Mona Roza” Şiirini seslendirirken dugusal anlar yaşandı.


PROF.DR. SARAÇOĞLU


Ayva Festivalinin ikinci günü Geyve Anadolu İmam-Hatip Lisesi Mimar Mehmet Coşkun Konferans Salonu’nda Cumhurbaşkanı danışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu doğal gıdalarla beslenmenin önemi ve ayvanın insan vücudundaki faydaları konusunda bir konferans verdi.


TEŞEKKÜR ve ÖDÜLLER


Festivalin ikinci gecesi yağmur nedeniyle kapalı pazar yerinde yapıldı. İğne atsan yere düşmeyecek kadar kalabalık izleyici huzurunda bir konuşma yapan belediye başkanı Murat Kaya: “İki güden beri devam eden Ayva Festivalini hazırlayan mesai arkadaşlarıma, bize sponsor olan kuruluşlara; en güzel ayva, en güzel ayva tatlısı, en güzel ayva reçeli ve en güzel yöresel yemek yarışmasında dereceye girenlere ve tüm seyircilere teşekkür ederim.”ifadelerini kullandı.


En güzel ayva yarışmasında:1.Buse Kara 2.Fatih Erdoğan 3. Ahmet Kara seçildi ve bunlara birer altın hediye edildi. Havai fişek gösterileri yapıldı.


Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs