Vali Balkanlıoğlu’ndan Muhtarlar ile Toplantı

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu Geyve’ye gelerek Geyve’de vatandaş devlet buluşması kapsamında, Geyve Kaymakamlık Öğretmenevi ve Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda halk ve muhtarlar ile toplantı yaptı.
Editör Editör

“Devlet Vücut Gibidir” 
Toplantı programına; Sakarya Valisi İrfan BALKANLIOĞLU, Geyve Kaymakamı İlyas MEMİŞ, Geyve Belediye Başkanı Murat KAYA, Sakarya İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz YİĞİT, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Serdar DEĞİRMENCİ, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İsmail KAYA, İl Müftü Yardımcısı Yusuf AKKUŞ, İl Çevre Şehircilik Müdür V. Uğur Korkmaz, İŞ-KUR İl Müdürü Tekin KAYA, Akmercan GEPA Doğalgaz Bölge Müdürü Mustafa HACIALİOĞULLARI ve ilçe kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Geyve’yi ziyaret eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Devlet dediğin bir vücut gibidir. Tüm birimleri düzgün çalıştığı ve koordinasyon sağlandığı sürece herkes mutlu ve huzurludur” dedi

"Vatandaşlarla Buluşma" programı kapsamında Geyve Kaymakamlığı ve Belediyesini ziyaret eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, muhtarların ve halkın sorunlarının dinlendiği toplantıya başkanlık etti. İlk olarak Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, Başkan Murat Kaya’dan ilçedeki hizmetler, faaliyetler ve belediyenin çalışmaları hakkında brifing alarak başarılar diledi.

MUHTARLAR VE VATANDAŞLAR

Kaymakamlığa geçerken çarşı esnafına hayırlı ve bol kazançlar dileyen Vali Balkanlıoğlu, esnaflarla bir süre de sohbet etti. Daha sonra Kaymakam İlyas Memiş'i ziyaret ederek kültür, turizm faaliyetleri ile ilçe hakkında genel bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu, Kaymakamlık Konferans Salonunda vatandaşlar ve muhtarların sorunlarını da dinledi. Salonda bulunan herkese hayırlı Cumalar dileyerek sözlerine başlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, devletin kendilerine vermiş olduğu tüm imkânlarla Vatandaşlarımızın her zaman hizmetinde olduklarını belirtti.

“TAKİP ALTINDAYIZ”

Vali Balkanlıoğlu, halkın devletle kaynaşması ve kucaklaşması, devletten bir konuda talepte bulunulduğunda sığınacak ve çare olacak bir merci bulunması, o makamlarda da gayet liyakat sahibi, halkı kucaklayan, halkın değerlerine ters düşmeyen, her sorunu dikkatle dinleyen ve çözmek için çaba harcayan idarecilerin bulunmasının son derece önemli olduğunu ifade etti. Vali Balkanlıoğlu, "Bu nedenle biz de devamlı takip ve tarassut altındayız. Yani bizi buraya atayanlar bizi sorgusuz sualsiz göndermiyor, eski insanların kullandığı ve sorumsuz anlamına gelen layüsel vaziyette de değiliz, bizi buraya tayin edenler de bizi gözetliyor ve takip ediyor.”

RAHAT VE HUZURLU

“Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızdan Geyve ile ilgili birçok şey dinledik. Problemleri az çok tespit ettik ama sevindirici olan Geyve’de bir sürü problemin aşılmış olmasıdır. Altyapı, yol ve ulaşım anlamında birçok sorunun aşıldığı ve gittikçe daha iyiye doğru yol alan bir Geyve’nin müjdeli ve güzel haberlerini duydum. Emniyet ve Asayiş açısından son derece rahat ve huzurlu bir ilçe. Ayrıca var olan bu güzellikleri turizm açısından değerlendirerek huzur bulmak ve rahat, keyifli bir tatil geçirmek isteyenlere sunulacak birçok seçenekler olduğunu gördük. Türkiye’nin en lezzetli, en güzel meyveleri burada yetişiyor ve pazarlama sorunu olmaksızın insanlar bunları satıyor, yaylaları var, ayvası var.”

GELECEĞE ÜMİT İLE BAKMAK

“Belediye Başkanımız bize; Türkiye’de ilk defa sebze ve meyvenin işlenebileceği güzel bir tesis kurmak için kolları sıvadıklarını ve temelini attıklarını söyledi. İşte ‘Bir şey istiyorsan ve bedel ödemeye de hazırsan, başarırsın’ diye bir söz vardır. Burada birçok şey başarılmış ve güzel de bir festival yapılmış. Bu yıl festivale katılamadım ancak methini duydum. Geyve gibi güzel, mutlu, huzurlu, geleceğe ümitle bakan bir ilçede bulunduğum için mutluyum ve burada bayağı keyif aldım.”

DÜZGÜN ÇALIŞMAK

“Kamu ve özel sektörün tüm birimler düzgün çalıştığı ve koordinasyon sağlandığı sürece herkes mutlu ve huzurludur. Devlet dediğin bir vücut gibidir. Başı, kolu ve organları var. Vücudumuzdaki organlarımız düzgün çalıştığı sürece yerini bile bilmeyiz. Ancak bir sorun yaşandığı anda vücudumuzdaki her organın yerini öğreniriz. Kurum ve kuruluşlar da böyledir aslında, sorunsuz çalıştığı sürece hiçbir problem olmaz, sağlığımız yerinde olursa her türlü mutlu oluyoruz. Çalışan ve işleyen kurumları herkes takdirle karşılar ancak bir yerde sorun yaşanırsa işte o zaman bize hep şikâyetler gelmeye başlar. Ondan sonra da soruşturmalarla uğraşır dururuz, bu da bizim için büyük bir zaman kaybı oluşturur, hizmetler aksar.”

ATANMIŞLAR VE SEÇİLMİŞLER

“Sakarya’da son derece uyumlu, mutlu ve huzurlu bir yönetim bulduk. Hem il müdürü arkadaşlarımız, hem seçilmişler, hem atanmışlar uyumlu bir şekilde çalışmaktalar. Sonuçta biz hizmet için varız, siz varsınız diye biz varız. Biz sizler için buradayız, seçilmiş, atanmış, kaynağını halktan, devletten alan insanlarız ve size hizmet için buralardayız” dedi

Kaymakam, Belediye Başkanı ve birim amirlerinin de konuşma yaptığı toplantı sonrası Vali Balkanlıoğlu, Vatandaşlarımız ile Muhtarlarımızın sorun ve taleplerinin ilgili birimlere gönderileceğini, belirtilen konularda çalışmaların da yapılacağının altını çizdi

Vatandaşlar ve muhtarlar sorun, ihtiyaç ve taleplerini dile getirdiği toplantıda Vali İrfan BALKANLIOĞLU da, ilgili birim yetkililerine talimat vererek sorunların çözümü konusunda yardımcı olunmasını istedi.

Toplantı sonunda Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Geyve merkezinde bulunan tarihi Elvanbey Zaviyesi ile Alifuatpaşa Mahallesi’nde bulunan II. Bayezid köprüsünde incelemelerde bulundu.

Mustafa Hamdullah ERGİN


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs