Yöresel Ürünler Merkezi Hızla Yükseliyor

Geyve’de üretilen ürünlerin işlenip pazarlanacağı tesisimiz hızla yükseliyor. Üretici ile tüketiciyi aracısız buluşturacak tesisin en büyük özelliklerinden birisi de sadece kadınların çalışacak olması…
Ali ARICI Ali ARICI

Geyve Belediyesi Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nde hummalı çalışma devam ediyor. Geyve-Taraklı Yolu üzerinden 10 dönüm arazi üzerine kurulacak tesisin temeli atıldı.

Geyve Belediye başkanı Murat Kaya: “Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nde ilçede üretilen sebze ve meyve işlenecek. Sadece kadınların çalışacağı tesis sosyal donatı alanları ve rekreasyon bölümleriyle işlevsel bir kompleks olacak. Üretici ile tüketiciyi aracısız buluşturacak tesis Allah nasip edersen yeni yılda hizmete girmesini planlanıyoruz.”dedi.


Başkan Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Geyveli çiftçinin ürünü daha değerli olsun istedik.

Çiftçimizin ürününü değerli kılarken tüketicinin de aracısız doğal ürünlere ulaşmasını istiyoruz. Tesisimiz hizmet vermeye başladığında üretici ile tüketici aracı olmadan doğrudan buluşacak. Hem üreten hem de tüketen kazanacak. SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul’a özellikle de Kadın Girişimcilere teşekkür etmek isterim. Çok amaçlı tesisimize ciddi katkı verdiler. Tesiste yapılacak üretimin doğal yöntemlerle gerçekleşecek. Yöresel ürünlerin işleneceği üretim merkezinde ayva lokumu, cezeryesi, tarhana, pekmez, pestil, sirke, salça ve daha birçok ürün geleneksel metotlarla üretilecek.


Projede vatandaşlarımızın kahvaltı yapabileceği kahvaltı salonu, rekreasyon alanları, çocuk parkları ve ibadet yeri de olacak. İlçemize hayırlı olsun.”şeklinde konuştu.


Mustafa Hamdullah ERGİN/Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs