Geyve Sanayi Sitesinde 29 yıllık hasret sona erdi

S.S. Geyve Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin 29 yıllık tapu hasretini Pamukovalı Gürsel Işık sona erdirdi..
Ali ARICI Ali ARICI

1988 yılında S.S. Geyve Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi tarafından temeli atılarak 2004 yılında kurulan Küçük Sanayi Sitesi 2005 yılında faaliyete başladı. Ancak Sanayi Sitesi, yapım esnasında Halk Bankası'ndan çekilen kredinin geri ödemesinde aksaklıklar yaşayınca icraya düşerek satışa çıkarılmıştı.

100 işyerinin bulunduğu o sanayide esnafın sorunu çözüldü ve borç aşıldı. Yıllardır çözülemeyen tapu sorunu nedeniyle kâbus dolu günler yaşayan sanayiciler şimdi elde ettikleri tapuları ile rahat bir nefes aldı.

S. S. Geyve Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinde 29 yıldır süren sıkıntılı süreç Pamukovalı Kooperatif Başkanı Gürsel Işık tarafından çözüldü ve iş yeri sahiplerine tapuları düzenlenen tören ile dağıtıldı.

Sanayi Sitesinde düzenlenen tapu dağıtım törenine; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Geyve Esna ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Bulur, Pamukova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sabri Günay, Pamukova ve Geyve den katılan esnaflar  ile iş yeri sahipleri katıldı.

 Programı emekli öğretmen Namık Cihan sundu. Program Mustafa Cesur hoca efendinin Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kooperatif Başkanı Gürel Işık, 1988 den bu yana süren sıkıntılı sürecin aşılıp, borçların bitirildiğini ve artık sanayi esnafının tapularına kavuştuğunu ifade ederek, desteği olan herkese teşekkür etti. Daha önce Kooperatife  Kayyum olarak atanan  Avukat Mehmet Delier konuşmasında, 1988 den bu güne kadar yapılan çalışmalar, hukuki süreç ile ilgili bir bilgilendirme yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu konuşmasında, kooperatif üyelerini vardıkları sonuçlar ile ilgili kutladı ve başarılar diledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik yaşanılan süreç ile ilgili olarak yapılan çalışmaları için üyeleri kutladı başarılar diledi. Geyve İlçe Müftüsü Ali Erhun konuklara hayırlı olsun-bereket duası yaptı. Programa  katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Geyve Müftüsü Ali Erhun, Kooperatif Başkanı Gürsel Işık, Avukat Mehmet Derlier sembolik olarak yönetim kurulu üyelerine tapularını dağıttı.

Program konuklara  pilav, ayran ve helva dağıtımı ile sona erdi. 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs