Toyotosa hastanesi artık Serdivan da hizmet verecek..

Sakarya Valiliği, Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'nin Serdivan'daki SEAH'ın ek binasına taşındığını resmi olarak açıkladı..

Ali ARICI Ali ARICI

Toyotasa İlk Yardım Hastanesi'nde bir süre önce Sağlık Bakanlığı ile Sabancı Vakfı arasında imzalanan protokolle yenilenme çalışmaları başlatılmıştı.

Bu çalışmaların yapılması için hastaneye yeni bir yer arayışı devam ederken, Serdivan Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'nda bulunan eskiden özel bir hastane olan ve bir süre önce Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası yapılan bina hastanenin taşınması için uygun görüldü.

Sakarya Valiliği ve Sağlık Bakanlığı'nın gerekli protokolleri yapmasının ardından SEAH'ın ek binası artık Toyotasa İlk Yardım Hastanesi'ne tahsis edildi.

Alınan bu kararla hastane binasının artık sadece Toyotasa İlk Yardım Hastanesi olarak hizmet vereceği açıklandı.

Konuyla ilgili Valilik'ten şu açıklama yapıldı: 

"Toyotasa İlk Yardım Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı ile Sabancı Vakfı arasında imzalanan protokolle mevcut hizmet binasının bakım, onarım ve tadilatlarının tamamlanması ve 2 bin metrekarelik yeni bir hastane binası daha inşa edilmesine yönelik proje çalışması hayata geçiyor.

Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi Serdivan Ek Binası 1 Şubat 2018 Perşembe günü itibari ile Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'ne devredilmiş olup; taşınma, tadilat ve yenileme işlemlerinin tamamlanması ardından hastane Serdivan'da hizmet vermeye devam edecektir. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Serdivan Ek Binasındaki sağlık hizmetleri ise, tadilat ve yenileme işlemleri tamamlanıncaya kadar durdurulmuştur.

Taşınma işlemleri sırasında Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'nde mevcut poliklinik hizmetleri ise, aksamadan devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs