Pamukova da beton travers işçileri işi durdurdu!

Pamukova da demir yolları için beton travers üreten bir fabrikada çalışan 45 işçi ücret adaletsizliğinin düzeltilmesi için yönetime verdikleri toplu imza sonrası iki arkadaşlarının işten çıkarılmak istenmesini protesto ederek üretimi durdurdular.

Ali ARICI Ali ARICI

Pamukova'ya bağlı Yenice Mahallesinde bulunan beton travers fabrikasında ücret adaletsizliği ve iki arkadaşlarının çıkarılması gerekçesi ile işi durdurup fabrikanın bahçesinde toplanan 45 işçi, fabrika yönetiminden işten çıkarılmak istenen arkadaşlarının tekrar işe dönmesini ve ücret adaletsizliğinin giderilmesini istedi.

Fabrika işçilerinden Ali Ateş, 11 yıldır beton travers fabrikasında çalıştığını ve halen askeri ücretle çalıştığını ifade ederek " Daha önce de fabrika müdürümüze ücret adaletsizliğinin giderilmesi için gittik. Bize üretim olunca dedi. Üretim oldu ancak bizim ücretlerde her hangi bir artış olmadı. Sendikasız ve vasıfsız olarak çalışıyoruz. 15 yılıdr çalışan da aynı ücreti alıyor, bugün işe girende aynı. Askeri ücretle çalışıyoruz hatta bazı arkadaşlar askeri ücretin altında bir ücrete çalışıyor. Bunun düzeltilmesi için fabrika yönetimine toplu imza verdik. Bunun üzerine imza veren iki arkadaşın iş akdine son verilmek istendi. Bizde bunu protesto için işi durdurduk " dedi.

Sesli ağır makinede çalıştığını ifade eden Ali Güneş ise, " 8 yıldır sesli ve gürültülü makinede çalışıyorum. Sabah 10 da işe başlıyorum akşam belli değil. 13-14 saat ayakta çalışıyorum. Yemek saatim çay saatim dinlenmem belli değil. Benim sesli ortamda belirli sürelerde dinlenmem lazım o şansımda yok. Üstelik fabrikaya yeni giren işçiler ile aynı ücreti alıyorum. Allahtan korkar insan" ifadelerini kullandı. 

Tek vardiya halinde günde 13-14 saat çalıştıklarını, 10-15 kilometre uzaklıktan gelen işçilerin olduğunu ancak fabrikanın servisi olmadığını kendi araçları ile işe geldiklerini ifade eden işçiler, "Biz yönetimle bizlere verilecek zammı konuşmak ve işten çıkarılacak iki arkadaşımızın işten çıkışının durdurulmasını istiyoruz. Ancak fabrika müdürü Hasan Arslan bizle hiçbir şekilde konuşmaya yanaşmıyor" dediler.

Fabrika yönetimi, fabrikanın patronu gelinceye kadar işe devam etmelerini istemelerine rağmen işçiler eylemlerine devam etti. İki işçiyi çıkararak kendilerine göz dağı vermeye çalışıldığını belirten 45 işçi özlük haklarını alıncaya ve iki arkadaşları tekrar işe alınıncaya kadar işi durdurma eylemlerine devam edeceklerini, gerekirse 45 işçinin çıkarılmasını bile göze alabileceklerini ifade etti.

İlerleyen saatlerde işyerine gelen işverenin isteyen işçinin tazminat karşılığı işi bırakabileceğini söylediği ifade edildi.

İşçiler her hangi bir sendikaya üye bulunmuyor. 

Pamukova Halk

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs