Geyve den bir yazar geçti.

Çiğdem CAN (MİNE SOTA)Hem güldürdü hem düşündürdü.
Emir DOLUNAY Emir DOLUNAY

Geyve Kız İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleşen program bir buçuk saat sürdü. Öğrenciler sıkılmadan çok gülüp çok düşünerek programı izlediler.

Mine Sota, “Kendimden Geçiyordum Uğradım” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Yazar olma sürecini anlatan Mine Sota, “Yazar olmak aklımın ucundan bile geçmiyordu, astronot olmayı, anne olmayı, şoför olmayı düşünüyordum ama bir yerde şansım döndü ve uzun süre yazılar yazmaya başladım. Hocalarıma gönderdim, onlar da yazılarıma güvenerek benim yazılarımı dergilerde yayınlamaya başladılar” dedi.
1999 depremi sonrasında yaşadığı sıkıntıları ve yazarlık sürecini anlatan Sota, zorlu süreçler sonrasında 19 kitabının yayınlandığını ve hepsinin de başarıya ulaştığını söyledi. Söyleşisinde absürt televizyon programları ve reklamlarını eleştiren Mine Sota, evlilik programlarına da değindi. İzdivaç programlarını izleyen ev kadınlarının bilinçaltlarının sürekli dolduğunu ifade eden Sota, “Bu tür programlar ev kadınlarının ve kocalarının sürekli eşlerine karşı art niyetli bakmalarını sağlıyor. Reklamlarda sürekli izleyeni özendirici markalar ve görseller kullanılıyor, televizyon dünyası her zaman bizleri iyi bir müşteri olarak yetiştiriyor” diye konuştu.
İnternetin olumsuz kullanımı ve son dönemde kullanılan popüler isimler üzerine de konuşan Mine Sota, "Artık eski güzel isimler çocuklarımıza konulmuyor. Şimdiki isimler Berk, Arda. Düşünsenize 50 yıl sonra Berk dedeler dövmeli dövmeli ortalıkta dolaşacak. Artık en gencimizden en yaşlımıza herkes sınırsız internet kullanıyor. 80 yaşındaki nineler bile internetten oyun oynuyor film izliyor. Biz güzel insan olursak etrafımızdaki her şey güzel olacaktır. İnsanlıktan daha değerli bir şey yoktur ne olursa olsun insanlık sizde kalsın” diyerek sözlerini tamamladı.
Öğrencilerin yüzünden tebessüm eksik olmasın diye düşünen okullar rahatlıkla davet edebilirler.

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs