İYİ Parti’de Atasever kazandı

İYİ Parti Sakarya İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresinde Başkan değişmedi. Kongrede, Av. E. Serdip Dokumacı, 30 delege sayısına ulaşamadığı adaylıktan çekildi. Kongrede rakipsiz kalan Hüsamettin Atasever, 390 Delegenin 384’ünün oyunu alarak yeniden İl Başkanı seçildi.

Ali ARICI Ali ARICI

1 saat geç başladı


İYİ Parti İl Kongresi dün Adapazarı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu’nun Divan Başkanlığını yaptığı 2 Listeli Kongreye; DP İl Başkanı İsmail Ergün, SP Adapazarı İlçe Başkanı Abidin Birinci ile çok sayıda siyasetçi ve bazı sivil toplum örgütü Başkanları ile partililer katıldı. Saat 12.00’de başlaması gereken kongre Delegelerin yeterli imza sayısına ulaşamaması sonrasında 1 saat geç başladı. Divan Teşekkülü ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede, Genel Başkan Meral Akşener İstanbul İl Kongresi’ndeki konuşması sinevizyon vasıtasıyla partililere izletildi.


Mecburiyetten kongre


Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu kongrede yaptığı konuşmasında; “Biz bugün bu kongreyi mecburiyetten yapıyoruz. Bizden önce kurulan pek çok parti ne yaptıysa bizde onu yaptık. 2017 öncesi Yüksek Seçim Kurulunun (YSK)bütün kararlarında bir siyasi partinin seçime nasıl katılacağı tarif edilmiş. 15 Gün evvel İlçe kongrelerimiz bitti. İl Kongrelerimizi de önümüzdeki hafta Pazar günü tamamlayacağız. Şu anda 75 ilde ve ilçelerinde teşkilatlarımızı kurmuş bir siyasi parti olarak 1Nisan 2018 günü de 1.Olağan Üstü Kurultayımız toplayacağız” dedi.


Akşener Cumhurbaşkanı olacak


Konuşmasında herkesi kucaklamak istediklerini belirten Nuhoğlu ,“Bizim kapımız herkese açık olacak. Bölücü, Cemaatçi ve hırsız olanlar İyi Parti’de yer alamaz. Ülkemizde yapılan iyi şeylere iyi diyebiliriz. İyi diye bildiklerimiz de tamamının soygun aracı olarak kullanıldığını söylememde bir mahsur var mı? Yandaş ve Candaş dedikleri herkese Türk Milletinin geleceğini peşkeş çektiler. İYİ Parti’nin İster vaktinde isterse erken yapılacak bir seçimde iktidar olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Genel Başkanımız Meral Akşener, yeni anayasada seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olacaktır. Ama bu şekilde devam etmeyeceğini beyan etti. Demokratik parlamenter sisteme dönecek ana yasa çalışmasına bile başladık. Bu sebeple bu seçimlerde mutlaka başarmak zorundayız” diye söyledi.


Parlamenter sistemi savundu


Hayrettin Nuhoğlu ardından konuşan İl Başkan Adayı Av. E. Serdip Dokumacı, Başkanlık sistemini eleştirerek “Başkanlık sistemi Türkiye’ye fayda getirmeyecek. Bu sistem Türkiye için uygun değildir. Bu sebeple halkımızda bu sistemi benimsemeyecek. Ne Ahmet’e ne de Mehmet’e Başkanlık sistemi olmamalı. En güzel sistem Parlamenter sistemidir. Bu şekilde ülkemizi bir kişiyle değil hep birlikte yöneteceğiz. Aynı gemi içindeyiz. Amacımız bir. İktidarın karşısına Sakarya’da dimdik bir şekilde çıkmak zorundayız. Bir ve bütün olmamız lazım. Seçim sonucu ne olursa olsun inşallah Sakarya’da İYİ Partinin güneşini parlatacağız. Partimizin ateşini hep birlikte yakıp iktidara taşıyacağız” dedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs