GEYVE GIDA İHTİSAS OSB İÇİN TALEP TOPLAMALAR BAŞLADI

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu üyeleri Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya’ya iade-i ziyarette bulundu.

Ali ARICI Ali ARICI

Başkanlar, ziyarette Geyve ilçesinde kurulması planlanan “Gıda İhtisas OSB” ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.


SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Gıda İhtisas OSB’de yer almak isteyen üretici firmalar için talep toplamalarının başladığını ve talep formalarının SATSO ve Geyve Belediyesinden temin edilebileceğini, talep formlarına, SATSO Web sitesi duyurular bölümünden de ulaşılabileceği bilgisini verdi.


Gıda İhtisas Toprak Kurulu’ndan Onaylandı


Gıda üretimine yönelik ve tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi amacıyla oluşturulması planlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi toprak kurulundan geçtiği bilgisinin verildiği ziyarette Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, şunları dile getirdi: “İlimizin tarım potansiyelini harekete geçirmek ve buna dayalı gelişmeye öncülük etmek amacıyla Geyve İlçesi Düzakçaşehir Mahallesi’nde eski taş ocağı ve çevresinde kurulması planlanan Gıda İhtisas OSB Toprak Kurulundan onaylandı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı da sonuçlanmak üzeredir.


Talep Formları SATSO ve Geyve Belediyesi’nden Alınabilir


Bu doğrultuda söz konusu ihtisas bölgesinde üretim yapmak isteyen firmalarımızın taleplerini toplamaya başlıyoruz. Geyve Belediyesi işbirliği ile yürütülen çalışmada ihtisas bölgesinde yatırım yapmak isteyen firmalarımız “Talep Formları” nı SATSO ve Geyve Belediyesi’nden temin edebilecekler.” diye konuştu.


Başkan Altuğ ayrıca, Geyve’de kurulması planlanan Gıda İhtisas OSB’nin tarımın da sanayi sektörü gibi düzenli ve profesyonel bir şekilde geliştirilmesi, sektör birliğinin gerekliliğinin bir sonucu olduğunu ifade etti.


Altuğ, “Biz sahip oluğumuz kıymetlerin farkındayız. Bu önemle doğal zenginliklerimizi doğru bir şekilde yöneterek kentin geleceğinin sadece sanayi ve ticaretle değil tarımın da belirleyeceğine inancımızla çalışıyoruz.”dedi.


Geyve’den Dünya’ya; Ayva


Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ise belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek “Biz belediye olarak ilçemizi bir bütün olarak markalaştırmak hedefindeyiz. Bir köy konseptinden çıkarıp şehirleşmesini sağlarken aynı zamanda doğal yapısını da harekete geçirme yolundayız. Ayva ile başlayan markalaşma sürecimizi bugün tüm Geyve’nin “Geyva” olarak bir dünya markasına dönüşmesine gayret ediyoruz. Hedeflerimiz var, hayallerimizi hedeflere dönüştürüyoruz.” Dedi.


Gıda İhtisas OSB için Geyve’nin çok uygun bir bölge olduğunu ve bu anlamdaki çabaların meyvesini topluyor olmanın da memnuniyetini yaşadıklarını belirten Başkan Kaya, “Gıda İhtisas OSB, bizim için tarıma dayalı sanayinin bölgemizde geliştirilmesi açısından önemli bir adım ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.


Geyve Belediye Başkanı ayrıca, Eylül ayında Antalya’da gerçekleştirilecek YÖREX Fuarında SATSO ve Ticaret Borsası ortak standında GEYVA Ürünlerinin Sakarya Yöresel ürünleri olarak sergileneceğinden memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi.

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs