Geyve'den İsrail'e lanet Yağdı

ABD'nin kararına tepki için Geyve Belediyesi önünde toplanan yüzlerce kişi ABD ve İsrail'i lanetledi.

Ali ARICI Ali ARICI

İHH Geyve Temsilcisi Selçuk Özel, Eğitim Bir_Sen Geyve temsilcisi Hasan Hüseyin Kurşun ve MHP Sakarya Milletvekili Aday adayı Şerafettin Kaya birer konuşma yaparak İsrail’e tepkilerini dile getirdi.


Basın açıklaması yapan Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, "Adınız ister ABD olsun ister İsrail olsun. Vallahi yenileceksiniz. ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz" dedi.


ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve Filistinlilere yönelik katliamlar Geyve’de protesto edildi. Geyve Belediye önünde basın açıklaması yapan Gyeve Belediye Başkanı Murat Kaya, Şaban ayının son gününde ırkçı emperyalistlerin mübarek ayı bir kez daha kana buladığını belirtip "Geyve halkı olarak, insani, vicdani ve tarihimizden beslenen sorumluluğumuzu yerine getirmek için, bir araya toplanıp Filistin'de yaşanan insanlık dramının sorumlusu olan ABD ve İsrail'i lanetliyoruz" dedi. Filistin'de yaşanan zulme sessiz kalanları da kınayan Başkan Kaya, İsrail'in yıllardır devlet terörü estirdiğini hatırlatıp "Bu nedenle bir kez daha diyoruz ki İsrail bir Terör Devletidir" şeklinde konuştu.

Kardeşlerimize karşı yapılan zulme sessiz kalmadık, bundan sonra da sessiz kalmayacağız diyen Başkan Kaya: “ Devletimizle, hükümetimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla ve siz koca yürekli hemşerilerimizle, mazluma sahip çıkmaya, zalime tepki göstermeye devam edeceğiz. Allah'a hamdolsun ki mazlumların umut bağladığı güçlü bir Türkiye, yüreği iman dolu necip Türk milleti ve zalimlerin korkulu rüyası olan, hak ve adaleti savunan, dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan var. Hep birlikte Geyve’den bir kez daha haykırıyoruz: Adınız ister ABD olsun ister İsrail olsun. Vallahi yenileceksiniz. ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz. Ne yaparsanız yapın, Filistin, Gazze, Kudüs kıyamete kadar özgür kalacak. Şehitlerimiz rahmetle anıyor, gazilerimize şifalar diliyorum." Dedi.


AK Parti Geyve İlçe Başkanı Abdullah Özdemir: ““Özgür Kudüs için, haklı davamızı savunmak için, zalimin zulmüne dur demek için şuan basın açıklamasını yapmak üzere burada bulunmaktayız.

 

Çok kıymetli dava arkadaşlarım. Büyük şeytan Amerika ve küçük şeytan İsrail bu mübarek üç aylarda da rahat durmayıp İslam coğrafyasını kana buluyorlar. Büyük bir heyecanla beklediğimiz mübarek Ramazan ayı arifesinde de Filistin de çoluk çocuk demeden kadın erkek demeden genç yaşlı demeden Kudüs'te katliam yapmaktadırlar.

 

“Yıllardır Ortadoğu’yu kana bulayan Terörist İsrail son günlerde vahşi saldırılarına artırarak devam etmektedir. 


Amerikan yönetiminin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma merasimi esnasında, Gazze sınırında silahı olmayan sivil insanlar bu kararı protesto ettiler. Barışçı bir gösteri yapan mazlum ve masum Filistin halkına kurşun yağdıran ve 62 Filistinli kardeşimizi şehit eden İsrail'i lanetliyoruz ve bölgede barış iklimine benzin döken Amerikan yönetimini de kınıyoruz." 


Davamızın lideri Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, partimizin ve hükümetimizin Filistin halkının haklı davasına olan bakışı duruşu bellidir.


Herkes sussa biz susmayız. Filistin davasının savunucusu olacağız. Türkiye Cumhuriyeti ve 81 milyon vatandaşının, Filistin'in haklı davasına bugüne kadar sahip çıktığı gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir.


Devletimizi ve hükümetimiz Filistinliler ile dayanışma içinde olduğunu göstermek amacıyla 3 günlük yas ilan etmiş, Tel Aviv ve Washington büyükelçilerinin istişarelerde bulunmak üzere ülkeye çağrılmışlardır.


En son Sayın Cumhurbaşkanımız “Amerikan elçiliğinin Kudüs'e taşınmasını barışa karşı sabotaj olarak görüyor ve kabul etmiyoruz. Bu karar bizim için yok hükmündedir." Şeklinde açıklamada bulunmuştur.

 

Kudüs mücadelesi, diz çökerek değil ayakta dimdik durarak yiğitçe topraklarını savunanların mücadelesidir. Bütün dünya sussa da Türkiye ve Geyve bu haksızlığa karşı susmayacaktır. Yedi cihan bilsin ki Filistin asla yalnız değildir asla yalnız olmayacaktır. Siyonizm ve emperyalizm köpekleri bilsin ki Kudüs özgür olana dek ayaktayız. Durmadan yorulmadan haykırmaya devam edeceğiz. Kudüs Müslümanlarındır. Kudüs onurumuzdur. Bu işgal bitene kadar hak ve adalet yerini bulana kadar Filistinli kardeşimizin yanında olmaya kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır haksızlığa hukuksuzluğa ve işgale karşı susmayacağız bir insan namusu için yaşar ve Kudüs tüm İslam âleminin namusudur Kudüs eli kanlı zalimlerin değil alnı secdeli müminlerindir Abd ve İsrail'in barışın şehri olan mukaddes Kudüs'ü kana bulamasını lanetliyoruz Kudüs Müslümanların kırmızıçizgisidir. 


Ey Kahpe İsrail kahrolup yıkılasın yok olasın elbet ‘ALLAH’ bu yaptıklarınızın hesabını soracaktır sapanla Cihad eden bu mazlumların elbet hesabı sorulacaktır kendi enkazında yıkıl hadsiz kafirler. Mazlumun dünyasında kıyamet koparken zalime yatağında rahatlık verme ALLAH'ım.


Ey Rabbim Amerikayı, İsraili ve Onları destekleyenleri Kahhar isminle kahreyle perişan eyle.


Geyve merkez camii vaizi Veysel Aran’ın mazlum Filistin halkı için yaptığı duadan sonra basın açıklaması sona erdi.

 Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs