Akyazı'da Mahalle İftarı

Akyazı Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi çevresinde oturan mahalle sakinleri, 2018 yılında 6.geleneksel iftar yemeğinde buluştu.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN




Mahalle sakinlerinden Yusuf Çokal, Öğretmen Metin Özmen, Ramazan Hacıeyüpoğlu ve Durmuş Gümüş iftar yemeği hakkında şunları söyledi:" 6 seneden beri komşularımızla beraber lisenin bahçesinde iftar yapıyoruz. Her geçen yıl iftar yemeğine katılım daha da artıyor. Bu yıl 300 kişi katıldı. 

Altı sene önce arkadaşlarla iftar düzenlemeye karar verdiğimiz zaman; evlerden masa sandalye taşıdık. Herkes evinde pişirdiği çorbasını, pilavını getirdi, beraber yedik. beş yıldan beri bir firma ile anlaşıyoruz, yemeklerimiz hazır geliyor. Bu yıl iftar yemeğini Çokal kardeşler ikram etti."dedi.

İftar öncesi bir konuşma yapan emekli öğretmen Mehmet Aydoğan özetle şunları söyledi: İftar yemeğini düzenlemekteki gayemiz; dini vecibeyi yerine getirirken, akraba ve komşularla görüşüp, aramızdaki sevgi bağlarını pekiştirmektir. Atalarımızın dediği gibi, yakın komşu uzaktaki akrabadan daha önemlidir.

Şimdiden Ramazan Bayramınızı kutlarım. Gelecek seneye iftarda buluşmak üzere afiyet olsun."dedi. 

Mahallenin kuruluşu hakkında bilgi verildi. Murat Özkan Kuran-ı Kerim okudu. Merhumların aziz hatıralarına dua edildi. Mahalle sakinleri iftardan sonra çay içip sohbet ettiler. Düğün. cenaze gibi önemli günlerde haberleşmek için, vat sap grubu kurdular.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs