Yalçın ARICIOĞLU Yalçın ARICIOĞLU

Yolda Yürümek ya da Yılgınlık

Yedisindeyken Ahmet’ine doğruluğun yüceltilmesi gerektiğini her daim öğütleyen baba, şimdilerde ise neredeyse düzeltilmesi gereken bir yanlış olmuştur.

“İnsan yedisinde ne ise yetmişinde de aynıdır” sözü geçerliliğini kaybetmiştir artık.Yolda her daim yürümek, ya da yılgınlık kıskacında yokolmaktadır kimi hayatlar.


Ahmet, alfabesinde yanlış söze yer olmayan, on sekizinde bir delikanlı.Hayat, onun için sadece doğru sözlerin yazılması gereken boş bir defter misali.Öylesine çiziktirilen beyaz yapraklar yığını değil yani.


Babasından öğrenmiş herşeyi.Babası, yeri gelmiş iki arkadaş gibi konuşmuş onunla, yeri gelmiş baba – oğul gibi.Ama hiç yalan söylememiş babası ona, hiç de geri durmamış, buz kesen ayazlarda yalınayak yolda yürümekten.


Ahmet çok sever babasını,küçüklüğünden beri, hep onu örnek almıştır.Babası avukattır onun, mesleğini severek yapmaktadır.Avukatlığı severek yapmaktadır, doğruyu, doğru olanı savunabilmektedir çünkü.


Ahmet, nerede bir yanlış görse babasına anlatır,onun düşüncelerini öğrenmek ister.Babası da artık oğlunun, bazı şeyleri yaşayarak öğrenmesi gerektiğinin farkındadır.Bu yüzden de, onunla eskisi kadar beraber olmamaktadır.Çok kitap okumaktadır Ahmet, hem de öğrendiği doğruları arkadaşlarına anlatmaktadır.Babası, Ahmet’i de götürdüğü bir arkadaş ziyaretinde böyle yapılması gerektiğini söylemiştir çünkü.Ahmet’in duyduğu o sözler, daha dün söylenmiş gibi hafızasında canlanmıştır birden.


“Arkadaşlar, bize düşen öğrendiğimiz doğruları önce yakınlarımıza anlatmaktır.İyi olanı tavsiye etmek, kötü olandan da alıkoymaktır gücümüzün yettiği, dilimizin döndüğünce.Nerede bir yanlış görsek, o yanlışın ortadan kalkması uğrunda çaba harcamaktır.”


İşte o yüzden, o günden beri Ahmet, babasının bu sözlerini kulağına küpe etmiştir.Hiç yılmadan, yorulmadan arkadaşları arasında doğru olanı yüceltme çabasındadır.Artık hep arkadaşlarıyla beraberdir Ahmet, babasıyla hiç görüşememektedir, kendisiyle yüzleşmektedir, babasının rafa kaldırdığı! doğruları kendine yoldaş bilip, kıyasıya mücadele etmektedir hayatla.


Ahmet ve arkadaşları bir dernek bile kurmuşlardır. “Doğruluğu Yüceltme Derneği “ koymuşlardır adını.Babasının ise görüş(e)mediği sadece oğlu değildir.Eskiden, doğruluğu beraberce yüceltip, yanlış olanı da yine beraberce düzelttikleri arkadaşlarından çok farklı yerlerdedir şimdi...


Ahmet, çok önemli bir davete katılmak için hazırlık yapan babasına yaklaşır ve der ki:


- Babacığım!Arkadaşlarla Doğruluğu Yüceltme Derneği adına para topluyoruz, sen de yardım etmek ister misin?


Babası, şaşkın bir ifadeyle, bunun ne yardımı olduğu sorunca, Ahmet de cevap verir:


- Zor durumda olan arkadaşlarımıza yardım etmek için topluyoruz bu paraları baba!


- Sen, hep demez miydin, komşumuz açken, bizim ona yardım etmemiz gerekir diye.


- Sen ki, demez miydin, yaşadığımız hayat sadece ama sadece çalışma yeridir diye.


- Sahi baba, sen demez miydin, doğruluk için çaba harcarken, zorluklara göğüs germek gerekir.Önemli olan sonuca ulaşmak değil, doğruluk yolunda olmaktır diye.


Ahmet’in babası, bu sözlere, hiçbir cevap verememiştir.Başını önüne eğmiş ve düşüncelere dalmıştır.


Yedisindeyken Ahmet’ine doğruluğun yüceltilmesi gerektiğini her daim öğütleyen baba, şimdilerde ise neredeyse düzeltilmesi gereken bir yanlış olmuştur.


 


 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Mülkiyet Hakkı ve Hümeze Suresi

Mülkiyet Hakkı ve Hümeze Suresi

Şefaat

Şefaat

Kur’an Dışı Düşüncenin İçini Boşalttığı Bir Kavram: Şefaat

Sen Düşü(Ne)bilirsin?!

Sen Düşü(Ne)bilirsin?!

Kimileri o uzak diyarlardakilere “Orada ne duruyorsunuz? Kaçsanıza!” diye seslenirken, onlara “Ölüm bana her yerde gelebilir.Eğer biz kardeşsek, düşmana bir bütün olarak karşı koymalıyız.O yüzden burada bu insanlarla kalıyorum.” diyebilmenin onurlu direnişini...
Bir kutsal kitap nasıl tahrif edilir?

Bir kutsal kitap nasıl tahrif edilir?

Mahyaların “Elveda Ya Şehr-i Ramazan” şeklinde değiştiği bugünlerde,bu ayın mahiyetini bilmeyenimiz yoktur.Peki ya, bu ayda nazil olduğu bildirilen kutsal kitabı, acaba ne kadar tanıyoruz?Düşündüm ki bu yazımda sizinle, bu kutsal kitap nasıl tahrif edilir onu paylaşalım.

BİR & İKİ

BİR & İKİ

Gece, bir başlangıçtır aslında.Sessiz, ama yavrusu elinden alınan annenin, çığlıkvari bağırışlarını bağrında barındıran bir yürüyüştür.
müsvedde

müsvedde

Müsvedde kağıtlar, çöp kovasını ne kadar doldurmuşsa, harflerin düşüncelerle sohbeti de o kadar koyu demektir.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs