İmam Hatiplerin Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği Düzenlendi

Geyve Anadolu İmam hatip Lisesi, İmam Hatip Okulları’nın 67. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenledi.
Ali ARICI Ali ARICI

Etkinliğe Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Erol Erdem, Emekli Geyve İmam Hatip Lisesi Müdürü Yüksel Yılmazer, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Erol Erdem, okulları hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilere hitap eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, “Değerli gençler, İmam Hatipli olmaktan ne kadar gurur duysanız azdır. O kadar yaşanan zulümden sonra çok şükür bugün İmam Hatip mezunlu bir Cumhurbaşkanımız var ve ben de İmam Hatipli bir İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak karşınızda bulunmanın gururunu yaşıyorum. Siz doğru bildiğiniz, hak bildiğiniz yolda yürürseniz asla ve asla sizi kimse hedefinizden vazgeçiremez. Bu halk size imam hatipli olduğunuz için farklı bir misyon yüklemiştir. Sizler de bu misyonu devam ettirmek zorundasınız. Bir imam hatipliye yakışır şekilde hayatımızı devam ettireceğiz. Kardeşliği, birlik ve beraberliği tesis edeceğiz. Geçmişin imam hatiplileri bugün bırakın ülkenin, dünyanın gündemini oluşturmaktadır. Bizler de gevşemeden bu misyonu devam ettirerek imam hatiplileri layık olduğu çizgide devamlılığını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

İmam Hatipler kuruluş yıl dönümüne konuşmacı olarak katılan, Celalettin Öktem’in talebesi Geyve’ye yön veren önrmli isimlerin yetişmesinde büyük pay sahibi olan Geyve İmam Hatip Lisesi emekli kurucu müdürü Yüksel Yılmazer: İmam hatip liselerinin kuruluşun da ilk emeği olan Celalettin Ökten Hoca’nın anısını aktararak, Memleketimizde 1940’lı yıllarda, halkın ağzında dolaşan bir söz vardı, “Cenazelerimizi yıkayacak imam kalmayacak, Fakat asıl tehlike şu idi ki milletin imanını yıkayacak, ruhunu yıkayacak, aklını yıkayacak hoca kalmamıştı; kalmayacaktı. Kurucu Celalettin Ökten Hoca’nın imam hatiplerden cumhurbaşkanları valiler mutlaka çıkacaktır sözünü de hatırlatan Yılmazer bugün Cumhurbaşkanımız İmam Hatip Mezunu yarın sizlerden de neden vali çıkmasın dedi.


 1975 yılında halkın yardımıyla açılan Geyve İmam Hatip Lisesi‘nin 43 yıldır binlerce mezun verdiğini belirten Yılmazer, çok zahmetler çekerek bu günlere geldik. Çok çalıştık sabrettik ve semeresini de aldık. Artık tüm Türkiye’de İmam hatip okullarının fiziki şartları iyileştirildi. Bize düşen görev bu okullara sahip çıkıp eğitim kalitesini de arttırmaktır. Bir kolej havasında eğitim vermelerini sağlamaktır.

Geyve haber



#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs