Savaşan’ın 24 Kasım mesajı

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ali ARICI Ali ARICI

Rektör Savaşan’ın mesajı şöyle; “İnsanın, yaratılış itibariyle önemli misyonlarından biri de bilgiyi edinmek ve daha da önemlisi işlemek ve aktarmaktır. Geleceğin şekillenmesi, yeni bilgi ve değerlerin oluşması, insanlığın gelişmesi hep bu bilginin işlenmesi ve aktarımı sayesindedir. Bu açıdan baktığımızda hepimizin birbirimizden öğreneceği bilgi ve tecrübeler olduğu gibi, bu kutsal görevi üstlenen, geleceğin inşasında önemli bir yere sahip olan, her kültürde ve dinde önemli bir değere sahip “toplum önderlerimiz” öğretmenlerimiz var.


Geleceğimiz verilen eğitimle orantılı

Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde, ülkeler arasındaki rekabet, bilgi düzeyinde sürdürülmekte, toplumumuzun geleceği ise verilen eğitimin başarısı ile değerlendirilmektedir. Bu anlamda Üniversiteler bilim üreten merkezler olma özelliği yanında, toplumun yetişmiş insan gücü ihtiyacını da karşılayan kuruluşlar içinde son halka olma sorumluluğunu taşımaktadır. Bu yönüyle bakıldığında, Üniversitelerin yetiştirdiği her düzeydeki elemanların yeterlik düzeyleri ile toplumun ihtiyaçlarının yeterince karşılanması arasında sıkı bir bağlantı bulunmaktadır.


Toplumumuzun her yönden güçlü ve kalkınmış olması çabasında öncü rol oynayan; geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan ve hayatı seven nesiller yetiştirme gayretiyle mücehhez hocalarımızın değerini kelimelerle ifade etmek mümkün değildir. Analitik düşünme yeteneğini ve bilgi üretme yöntemlerini yeni nesillere kazandırma çabasını özveriyle sürdüren; teknolojiyi üreten ve kullanan insan yetiştirme gayretini gösteren öğretim elemanlarımızın ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs