İşte Ekrem Yüce'nin Başarılarla Dolu Kariyeri

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, Çaykur Genel Müdürlüğü ve DOKAP Başkanlığı görevlerinde çeşitli başarılara imza attı. İşte Başkan Adayı Ekrem Yüce…
Ali ARICI Ali ARICI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Ekrem Yüce kimdir? neler yapmıştır? sorularını siz MedyaRota okuyucuları için araştırdık.


AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olan Ekrem Yüce, Sakarya’nın hatta Türkiye’nin yakından tanıdığı bir isim. 1954 yılında Geyve’de dünyaya gelen Ekrem Yüce, Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kültür Teknik ve Makine Bölümünden Yüksek Mühendis olarak mezun oldu. Yüce, üniversite sonrası 3 yıl devlet memurluğu yaptı.


ADAPAZARI VE ERENLER’DE ÖNEMLİ GÖREVLER


Sakarya’da siyaset hayatına atılan Ekrem Yüce, Adapazarı Merkez Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı. Daha sonra Çaykur Araştırma Enstitüsü Teknoloji Kısım Müdürlüğünde Mühendis ve Çiftlik Çay Fabrikasında Kısım Müdürlüğü yapan Yüce, bu görevi sonrasında Erenler Belediye Başkanı seçildi. Sakarya’da iki belediyede tecrübeleri olan Ekrem Yüce, Geyveli olması hasebiyle şehrin güneyinde de oldukça tanınıyor.


ÇAYKUR’U ÇAYKUR YAPAN GENEL MÜDÜR OLDU


Erenler Belediye Başkanlığı görevinden sonra dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2003 yılında Çaykur Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Ekrem Yüce, 9 yıl boyunca sürdürdüğü görevini başarıyla yönetti. Çaykur’un markalaşma sürecinde önemli işlere imza atan Ekrem Yüce, Erdoğan’ın kendisine verdiği bu görevde çıtayı çok yükseltti.


DOĞU KARADENİZ’DE ADIM ATMADIK YER BIRAKMADI


2011 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olan Yüce, seçim çalışmalarının ardından Erdoğan tarafından Doğu Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresi(DOKAP) Başkanlığına getirildi. 6 yıl boyunca bu görevini yürüten Ekrem Yüce, Doğu Karadeniz illerine getirdiği hizmetlerle adından sıkça söz ettirdi. Yüce, bu görevinden 2018 Genel Seçimleri için ayrıldı.


24 HAZİRAN’DA ÇOK ÇALIŞTI AMA OLMADI


24 Haziran 2018 Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sakarya listesinin 6. Sırasına yazılan Ekrem Yüce, seçim döneminin en çok çalışan isimlerinden biri olarak dikkat çekti. Ancak Yüce’nin çalışkanlığı kendisi meclise taşımasına yetmedi. Seçim sonrasında Ekrem Yüce, başarılı bir şekilde 9 yıl sürdürdüğü görevine geri döndü.


 


6 yıl aradan sonra yeniden Çaykur Genel Müdürü olan Ekrem Yüce, Yerel Seçimler için aday adayı olacağı beklenmesine rağmen görevine devam etti. AK Parti Genel Merkezinin şehirde yaptırdığı ankette vatandaşa sorulan isimlerden biri olarak dikkat çekti. Son dakikaya kadar adı geçmeyen Yüce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla son gün Ankara’ya çağırıldı. Bugün de AK Parti Grup Toplantısında resmen ilan edildi.

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs