28 Şubat Zihniyetinin Hortlamasına Müsaade Etmeyiz

Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek yazılı bir açıklama yaparak Dökmen’e tepki gösterdi.
Editör Editör

Atabek açıklamasında Dökmen’in açıklamalarının kabul edilemez olduğunu belirterek bu sözlerin eski Türkiye’nin hastalıklı zihniyetinin kalıntıları olduğunun altını çizdi. Atabek, yeni Türkiye’de başörtüsü tartışmalarının geride bırakıldığını ve başörtülü insanların birçok başarıya imza attığını hatırlatarak “Ülkemizde birçok başörtülü öğretmenimiz, iş kadınımız ve bilim insanımız varken, köhnemiş düşünceleriyle Üstün Dökmen Yeni Türkiye’nin özgürlükçü düşünce dünyasını görememektedir. Kendisi de çok iyi bilmektedir ki başörtüsünün bir meslek dalı icra etmeye engel bir kanıtı da yoktur. Kendisini, başörtüsü tartışmalarını geride bırakan, aydınlık Yeni Türkiye’ye davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

“Olayın takipçisi olacağım”

Milletvekili Atabek açıklamasında “Önemli olan zihinlerin berraklığı ve beyinlerin örtülü olmamasıdır. 21. Yüzyılda başörtülü kadınlar savaş uçaklarını bile kullanabiliyorken, birçok alanda ülkemize, milletimize ve hatta dünyamıza çeşitli katkılar sağlıyorken haberlere konu olan bu düşünceler eski Türkiye’nin hastalıklı zihniyetinden kalıntılardır. Bu ülkede AK Parti iktidarı gelene kadar başörtülü kadınlara ikinci sınıf insan muamelesi yapıldı, ikna odalarında psikolojik şiddete maruz bırakıldılar. İktidarımız göreve geldiği günden beri yaptığı çalışmalar ile başörtüsüne özgürlüğü getirdi. Ancak bu durumu hala hazmedemeyen Üstün Dökmen gibi kişilerin olması bizleri derinden yaralıyor. Başörtülü bir milletvekili olarak bu olayın takipçisi olacağım” dedi.

Sakarya Milletvekili Atabek, açıklamasının devamında “Bu şehrin Milletvekili olarak, Sakarya’mızda bu zihniyetin ürününün hortlamasına kesinlikle müsaade etmeyiz. Üstün Dökmen ve onun gibiler asla unutmamalıdır ki; 28 Şubat, AK Parti iktidarının tarihin çöplüğüne gömdüğü kara bir lekedir ve asla unutulmayacaktır” ifadelerini kullandı.

#darbe #basortusu #turban

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs