Zeytinoğlu'ndan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı

İyi Parti Geyve seçim bürosu coşkuyla açıldı.
Editör Editör

İyi Parti Geyve seçim bürosu coşkuyla açıldı. Miting havasına bürünen açılışta Zeytinoğlu, kendisini 'depremde gezmedi' diye eleştiren Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya'ya "Biz enkaz altından insan çıkarırken bizi kendi çadırına mı beklemiş?" diyerek karşılık verdi.


İyi Parti Geyve seçim bürosu hizmete açıldı. Açılışa İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İyi Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçarslan, İyi Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Kolip, CHP İlçe Başkanı Recep Güner, İyi Parti İlçe Başkanı Yusuf Baran, partinin Kocaeli il yönetim kurulu üyeleri, ilçe meclis üyesi adayları ve yüzlerce Geyveli katıldı. 


Açılış programına görsel şölen damga vurdu

İyi Parti Geyve seçim bürosu açılışına mehteran takımı ve yaklaşık beşyüz kişilik seveniyle gelen partinin belediye başkan adayı Atilla Zeytinoğlu adeta gövde gösterisi yaptı. Yüzlerce havai fişeğin atıldığı açılışta alkışlar, ‘Başkan Atilla’, ‘Geyve’nin gururu Zeytinoğlu’ sloganları hiç susmadı. Ayrıca misafirlere semazen gösterileri de sunuldu. 

'Heyecanımız meydana sığmıyor'

Programın açılış konuşmasını yapan İyi Parti Geyve İlçe Başkanı Yusuf Baran, seçimlerin bir demokrasi şöleni olduğunu söyleyerek, “Bu şölenin en büyük özelliği yönetime talip olanların plan ve projelerini halka aktarmalarıdır. Bizler İyi Partililer olarak projelerimizle belediye yönetimlerine talibiz” dedi. 
Ardından kürsüye gelen İyi Parti Geyve Belediye Başkan Adayı Atilla Zeytinoğlu, 31 Mart Yerel Seçimlerine az bir süre kala heyecanının her geçen gün daha da arttığını belirterek, “Ben çok heyecanlıyım. Ama görüyorum ki sizler de heyecanlısınız. Bugün bu heyecan bu meydana sığmıyor. Bu heyecanı 31 Mart sabahına kadar sürdürmeliyiz” diyerek sevenlerinden söz istedi.

'Belediyeciliğin okulu yok'

Seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını dileyen Zeytinoğlu, tüm adaylara başarı dileklerinde bulundu. Belediyeciliğe yirmi yılını verdiğini hatırlatan başkan adayı Zeytinoğlu, “Belediyeciliğin bir okulu yok. Belediyeciliği ancak içinde yetişerek öğrenirsiniz. Bizler muhalefetteyken belediyecilik yaptık. Buna rağmen bu alan doluysa demek ki muhalefette bile insanlarımıza en güzel hizmetleri yapabilmişiz” ifadelerini kullandı.

'Artık Geyve'de seçim alamazlar'

Zeytinoğlu, “İyi bir belediyeci güvenilir, dürüst ve birikimli olmalıdır. Bu unsurlar kimde oluşuyorsa ona oy verin. Çünkü bu kişiye kenti emanet edeceksiniz” dedi. Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Zeytinoğlu, “İnsanına tepeden bakan birisi belediye başkanı olmamalıdır. Şu anda arazideyim. Mevcut belediye başkanı ve çevresindekilerin kibiri vatandaşlarımızın onlara duyduğu en büyük antipati sebebi olmuş durumda. Bu kibiri yenmedikleri sürece artık Geyve’de seçim almaları mümkün değil” şeklinde konuştu. 

Kırmızı kart

Seçildiği takdirde hesap verebilen bir belediyecilik anlayışı geliştireceklerini ifade eden Zeytinoğlu, “Her ay gelir giderlerimizi be be kadar borcumuz olduğunu bildireceğiz. Yaptığımız icraatları her ay bülten şeklinde dağıtacağız. Belediyeyi beraber yöneteceğiz” dedi. 
Kamuoyu araştırmalarında ülkenin en büyük sorununun ekonomi olarak belirlendiğine değinen Zeytinoğlu, “İnsanlar en büyük problemi yüzde 50’nin üzerinde bir rakamla ekonomi olarak görüyor. Yani her gün soframızdan yeni bir şeyler eksiliyor. Bizim insanımız çoğu konuda iktidara tevazu gösterse de konu ekonomi olursa kırmızı kart gösterir” açıklamalarında bulundu. 

‘Depremde beni mi beklemiş?’

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya’nın hakkında ‘depremde gezmedi’ eleştirilerine tepki gösteren başkan adayı Zeytinoğlu, “Yüzyılın felaketiydi ve ben o dönem belediye başkanıydım. Sabaha kadar enkaz altında kalan insanları çıkarmaya uğraştık. Şu anda kendisinin özel kalem müdürünü de enkaz altından biz çıkardık. Sokaklara içme suyu bağlattık. Akşamına kadar evlere de ulaştırdık. Ayrıca fırınları çalıştırdım. Hem Adapazarı hem de Geyve’ye ekmek temin ettik. Böyle yoğun bir tempodayken ‘kriz masası’ndan ayrılmak kolay olmuyordu. Tüm madurlarını ziyaret ettim. Beni bu şekilde eleştiren kardeşime soruyorum. Biz enkaz altından insan çıkarırken o bizim onun çadırına mı gelmemizi beklemiş” diye konuştu. 

‘Memleket için’

Zeytinoğlu’dan sonra konuşan İyi Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Kolip coşkulu kalabalığa teşekkür ederek, “Bu kalabalık Atilla beyi belediye başkanı seçtiğinizin göstergesi. Hepimiz bu görevi memleket için kabul ettik. Kimsenin adamı olmadık. Yalnızca halkın önünde eğileceğiz. Benim için yerel seçimlerin en büyük artısı Geyve halkını ve Atilla Zeytinoğlu’nu tanımak oldu” şeklinde konuştu. Kolip, seçilmesi durumunda Geyve’ye kapalı havuz, gençler için spor ve kültür merkezi sözü verdi. 

'Her önerimiz reddediliyor'

Son olarak kürsüye gelen İyi Parti Sakarya Milletvelili Ümit Dikbayır, mecliste olumlu şeyler için yasa tasarısı ve araştırma önergeleri verdiklerini aktardı. Sürekli Ak Parti ve MHP’li milletvekillerinin red oylarına maruz kaldıklarını belirten milletvekili Dikbayır, “Asgari ücretlilerin vergi yükünü hafifletmek ve EYT’liler için kanun teklifi verdik. Ama AKP ve MHP’li vekiller reddetti. Ancak EYT sorunu iki partinin de seçim beyannamesinde bu madde vardı. Bir partinin seçim beyannamesi sözü ve namusudur. ‘Şehit ailelerine TOKİ’den ev verelim’ dedik. Yine reddettiler” diye konuştu. 

'Tank Palet'in satılmasına izin vermeyin'

Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Dikbayır, “Buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir fabrikanın yarısını Katarlılara diğer yarısını da iki şirkete satacaklar. Sayın CHP Milletvekili Engin Özkoç ile beraber bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Yerel seçimlerde hükümete Sakarya’dan sert bir mesaj verilmesi gerektiğini ifade eden Dikbayır, “Eğer seçimlerde tepkinizi gösterirseniz hükümet bu işten vazgeçecek. Göstermezseniz de etekli bir Katarlı o fabrikadaki albayımızdan hesap sorabilecek. Buna müsade etmeyin” dedi. 
Açılış programının sonunda katılımcılara tavuklu pilav ve ayran ikram edildi.

Geyve Haber

#iyi-parti #secim #buro #atilla-zaytinoglu #acilis

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs