Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN Hasbihal

Kısa Kısa

Kimi seçerseniz seçin. Adam kayırmak taraf tutmak olmaz. Gelen veya seçilen seçilecek olan bu yerleşim yerinin Belediye Başkanı olacaktır. Bana oy vermedi diye ona hizmet götürmemek olmaz. Esas hizmeti size rey vermeyen vatandaşa götüreceksiniz.

Kısa-Kısa



Yaklaşmakta olan yerel seçimler nedeniyle parti kuruluşları harıl harıl aday adayı aramakla meşguller. Bazı partiler aday adaylarını belirlemiş bazıları da belirlemek üzereler.



Vatandaşların bir kısmı ilçenin sorunları çözülmezse çözülmesin, yeterki benim halim hatırım sorulsun. Benim cenazeme gelinsin vasıta gönderilsin, yiyelim içelim, bana verilen sudan ücret alınmasın, çevre temizlik vergisi vermeyeyim gibi meselelerle kendilerini oyalamaktalar.



****************



Çevre temizlik vergisi su parası işyeri gelirleri gibi getirisi olan yerlerden para toplanmazsa İller Bankası’ndan gönderilen paralar borcunuz var diye bankaca bloke edilirse çalışanlar nasıl paralarını alacaklar.



Fısıltı gazeteleri belediye çalışanlarının Yedi(7) aydır sadece yarı maaşla çalıştıklarını söylüyorlar. Belediye’nin kaç dönem önceden borcu olduğu çalışanların da bu sebeple yarı maaş aldıkları son maaşlarının ise Belediyenin borcundan dolayı bloke edildiği söylentilerle çalkalanıyor ortalık. Çalışandan iş yapmasını istediğiniz zaman sizin yüzünüze bakıyor. Paramızı ne zaman alacağız diye. Bakkal ayrı bekliyor, ev sahibi ayrı bekliyor bekleyen bekleyene… Güneş ayakkabıyı sıkarsa, ayakkabı da ayağı sıkmak zorunda kalıyor.



Temizlik işçileri sadece çöp bidonları ve konteynırları boşaltıp gidiyor. Ne yapsın para alamazsak bu kadar olur der gibi. Zabıta görevlisi darp edilip hakarete uğruyor. Başkan büfe için izin vermediği için kurşunlanıyor. Falan falan. Bunları sayıp dökmekle bitmez. Bir saygısızlık aldı başını gidiyor. Büyük küçüğüne sevgi, küçük ise büyüğüne saygı göstermiyor. Sorulduğunda ise “Elhamdülillah Müslümanız” demek adetten olmuş.



***********



Ramazan-ı Şerif Bayramı’nın ikinci günü Alifuatpaşa’ya bayramlaşmağa gittim. Dönüşte eski yoldan döndüm. İki km kadar gidilebilir olan yolun Geyve Belediye Garajı’na yakın yerlerine gelmeğe başladığım zaman yolun tamamen çamur su göletlerinden kıyısından kenarından binbir zahmetle geçtim.



Garaja hemen hemen 500 metre kala burnumu kıracak bir kokuyla karşılaştım. Nedir diye merak edince karşılaştığım manzara şu idi: Geyve’nin kanalizasyonu şehir dışına çıkınca patlamış veya bazı vatandaşların deyimiyle belli bir yerden dışarıda kanalizasyon döşenmemiş bir şekilde yola karışık akıp gidiyor. Mecburen bisiklet elimde içinden geçtim. Bahçesine gidenlerle balık tutmağa gidenler yolu çok iyi biliyorlar.



Halkın sağlığı bu kadar mı önemsiz?



***********



Kimi seçerseniz seçin. Adam kayırmak taraf tutmak olmaz. Gelen veya seçilen seçilecek olan bu yerleşim yerinin Belediye Başkanı olacaktır. Bana oy vermedi diye ona hizmet götürmemek olmaz. Esas hizmeti size rey vermeyen vatandaşa götüreceksiniz.



Yıllarca evvel 5.000 nüfusa hizmet verecek şekilde yapılmış olan kanalizasyon artık yük taşımaktan aciz kalmış ve son kullanma tarihi çoktan geçmiş. 15 lik 20 lik bizlerle iş görülmeğe çalışılıyor. Bırakalım halkı kandırmayı İlçe gibi İlçe Şehir gibi şehir olalım. Daha düne kadar bize bağlı yerleşim yerleri bile İlçe olup bizden ayrıldı. Gidin bakın yol, su, kanalizasyon ve temizlik işlerini nasıl çözümlemişler.



**************



İlçemizin tek akarsuyu olan Karaçay'ın içi biraz boşaltılsa çamur olan bahçe yollarına veya Belediye Garajı'nın arkasından Gidip Sakarya kenarına çıkan eski yola alınan malzeme dökülse birde düzeltilse acaba çok mu kötü olurdu?



**********

 İnsana sadakat yaraşır görsede İkrah



Yardımcısıdır doğruların Hazreti ALLAH.



**************



Bir dahaki yazımda buluşuncaya dek kalın sağlıcakla.



mh_ergin@hotmail.com


 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.s) 'in dünyaya teşrif ettikleri (20 Nisan 571 Pazartesi) Rebiülevvel ayının 12. gecesidir ki buna Mevlid-i Nebi veya Kutlu Doğum denir. Yani 19 Kasım Pazartesi 2018'i 20 Kasım Salı 2018'e bağlayan gece Mevlit Kandili'dir.
HİCRİ YILBAŞI HAYIRLI OLSUN

HİCRİ YILBAŞI HAYIRLI OLSUN

İslami Takvim; Rumi veya Hicri Takvim'dir ki, İslama göre Yılbaşı 1 Muharrem'dir.10 Eylül 22018 Pazartesi gününü 11 Eylül 2018 Salı gününe bağlayan gece Hicri Yılbaşı’dır. Yani Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan akşamdan itibaren Hicri Yılbaşı başlar. Diğer bir deyimle; Müslümanların Yılbaşı’sı, Arabî aylardan Muharrem ayıdır.
Kurban Bayramı ve Teşrik Tekbirleri

Kurban Bayramı ve Teşrik Tekbirleri

Kurban; “Yaklaşmak, Allahü Teâlâ’ya yakınlık sağlamaya vesile olan nesne veya madde”anlamına gelir.
Şevval Orucu ve Bir Yılı Oruçlu Geçirmek

Şevval Orucu ve Bir Yılı Oruçlu Geçirmek

Ramazan-ı Şerif ayında Bazılarımız oruç tuttu. ALLAHÜ TEALA kabul etsin. Şimdi birde içinde bulunduğumuz ay olan ŞEVVAL ayı orucu var.
KADİR GECESİ

KADİR GECESİ

Kadir Gecesi 10 Haziran 2018 Pazar akşamını 11 Pazartesi 2018 Pazartesi gününe bağlayan geceye rast gelmektedir.
BERAAT KANDİLİ

BERAAT KANDİLİ

Kelime esas itibari ile Beraat kelimesinin galat olarak Berat şeklinde söylenmesidir.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs