Enes ÇINAR Enes ÇINAR Aklımdan Fikrimden

Zahirden Zırvalar

Önce düşündüm, sonra yine düşündüm, sonra bir kere daha düşündüm; sonra yazdım. Ama yazdıklarımı hiç düşünmedim, döküldüğü gibi bıraktım...

Merhaba...

Güneş doğarken veya batarken, yaşadığımız sürece, sağlığımız ve cebimiz imkan verdiğince bir nebze de olsa, bölgemizin nabzını tutmak, tanıtımına ve ekonomsine bir şekilde katkıda bulunmak için yayın kurduğumuz ve yayın hayatına devam eden İnternet Gazetelerinden birisi, Taraklı Ajajns, Pamukova Ajans ve Geyve Haber İnternet gazetelerinden birisi olan Geyve Haber'de nihayetinde zaman bulup paylaşabileceğim sizinle nacizane yazılarımı ve şiirlerimi ve Aklımdan Fikrimden geçenleri, bazen gündemi kiriş geçerek, bazen teğet geçerek.

Merhabalar yine, günlerin güzeli sizinle olsun, güzel olmayanları da güzel yapmanız dileklerimle.

Zahirden Zırvalar

Zorunlu laflarımdan müteşekkil bir hayat kalabalığı içinde zamanla sönükleşen insanlar, irfandan uzak yaşantıda kendi haline düşmüş birer kuru yaprakmışçasına caddelerde savrulurken, ömrüme bir çizik daha atıyorum baş kısmından irdelenen cevaplarla.

Zararsız keneler kerelerce yapışırdı zavallı ineklerin, koyunların, keçilerin ve bilimum ısırılabilen yaratıkların vücutlarına, emebildiklerince miligram kan seviyesince doğru dürüst insan azaldı ortalık yerde dolaşan doğru sözlerin azlığı kadar.

Zuhurat her ışıkla, bir yakışık almakta dağların kızıllığından göklerin maviliğine. Aşığa heyecan veren maşuksa, maşuğa can vereni düşünmez mi aşık, günümüzün pis kokulu köşe kenarlarında.

Zembille mi inmeliyim gökten illâki, ortaya çıkıp kendimi ispatlarcasına. Ben yazarım, okuyan varsa ne mutlu bana. Sevgilere ve sövgülere şayan iki farklı uç, bir uçurum arasında. Kimbilir kaç kişi düştü, gerilmemiş us ipinden yukarıya.

Zincir zincir öreyim ellerimi sevdaların parmaklığında. Bir pranga ben mi vurayım kendi ayaklarıma, kendim. Bilmek bazen iyi olmuyor, cahil cehaletin koynuna düşüversem, öylesine yaşasam mı acaba düşünmeden.

Zindan; söyleyemeyip içime attığım yanlışlar kaplayıverip içimi, haksızlıkların koruyucu olursam... Korkuyorum ağzımdan, elimden çıkabilecek benliksiz yalanlarımdan.

Zır deli, bir romanın öyküsü, bir kahraman. Gogol'un kayıp burnu sık sık gelir aklıma, hayır; onu ben bulmasam. Ben seni bulsam ey yâr, her kimsen ve neredeysen, bilsem seni hiç acıtmadan; yaralamak gelmez içimden, zaman akıp gider ya, yaşlanırsam.

Zelzele oluversin birilerinin beyinciklerinden daha işlevsiz beyinlerinde. Aslında o bile çok bilene. Sen çık gel yanıma imlâmı bozmadan, kurallarımı yıkmadan ve yaktırmadan, yaptığım yapılarımı karalamadan.

Zor olsa gerek kendime, seni bilmek. Böylesi biraz daha huzur verici zannımca. Seni kendimden, benliğimden gizlerken, yolun sonu nereye varır acaba?

Haftanın Şiiri


MELODİ...

melodi
melodiler...
bizim melodimiz bu
bizim aşkımız
notalar kadar evrensel
porte gibi, sonsuz
es yok hiç bir yerinde
bu melodi bizim melodimiz
bu şarkı bizim şarkımız
bizim aşkımız...

melodi
dünyanın en güzel kızıyla yapılmış en güzel melodi
bitmeyen ateşli gecelerin romantik şarkısı
bizim melodimiz
en güzel anlarda dudaklarımızda
öpüşürken bile...

melodi
melodiler
şarkı
şarkılar....

bizim melodimiz
bizim şarkımız
bizim aşkımız...

(Enes ÇINAR /2001 - İstanbul)

#

YAZARIN SON YAZILARI

Kestane Kebap: Kestane Çizelim

Kestane Kebap: Kestane Çizelim

Biz eskiden mektup yazardık. Trump da şimdiler de yazmış, kestane mevsiminde.
Akıllı Olun!

Akıllı Olun!

Yazar Demek

Yazar Demek

Gezi Parkını Gezdiniz Hiç Mi?

Gezi Parkını Gezdiniz Hiç Mi?

(Sabırla Bekletilmiş Bir Yazı)
Asıl Görmek İstedikleri Oradakilerin Ne Yaptığı Değil, Oradakilerin Resimlerini İstedikleri Gibi kullanmak.

Olayların, birilerinin manipülasyonuyla gaza gelmiş insanlar olduğunu öğrendik. Asıl amacı da biliyoruz da, Gezi Parkı'nın ne olduğunu biliyor muyuz?
Dikey Düzlem Düşünceleri

Dikey Düzlem Düşünceleri

Acaba...

Acaba...

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs