Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN Hasbihal

Gazzedeki Kardeşlerimize Selamlar Olsun

“Girmeden tefrika [ ayrılık, farklı davalar peşinde olmak ] bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.” M.Akif Ersoy

Gazze'deki Kardeşlerimize Selamlar Olsun


Bilenler, görenler  hatırlayacaktır, henüz televizyonlarımız siyah beyaz'ken  32. Gün” programının ilk yıllarındaydı, gördüğümüz o sahneyi hiç unutamıyorum. Hatta daha sonra programın jeneriğine  de konulmuştu o görüntü. İsrail askerleri Filistinli bir gencin kolunu arkaya doğru büküp büyük bir taşla koluna vuruyorlardı.

Evet, hatırladınız mı? O sahne zihnime kazınmıştı o sahneyi şimdi daha şiddetle ve öfkeyle hatırlıyorum. Yine yıllarca Filistin’le ilgili çıkan her haberde ellerinde Atmaca(Kuş Lastiği)larla silahlara karşı duran yüzü maskeli Filistinlileri gördük. Silaha karşı Kuş lastik veya Atmaca... 


 Aradan yıllar geçti değişen... Değişen  hiçbir şey yok. Bizim Filistin’le ilgili gördüğümüz ve hatırladığımız ilk sahne, kolu taşla kırılan Filistinli gençti. Bunu düşününce ve hatırlayınca aslında değişen çok şey varmış. Belki bu günün  çocukları kolu taşla kırılan değil üzerlerine bombalar yağdırılan Filistinli masum halkı hatırlayacaklar. Değişen, şiddetin giderek arttığı ve ölenlerin sayısındaki artış.

Bu durum değişmezse -ki çok zor- ilerde göreceğimiz sahneler şiddeti artırılmış ve giderek arsızlaşmış görüntülerle karşı karşıya kalacağız. Hatta arsızlık çoktan başlamış bile. Daha önceleri buna benzer olaylar karşısında göstermelik de olsa olayı kınayan bir BM’ler varken  şuana kadar herhangi bir kınama bile yapmadı. Olayın daha vahim yönü Arap Liderler bile suskun. Kim bilir belki o Arap liderlerin bu olaydan haberleri bile yok. Hem olsa da ne olacak ki  onlar için sıradan, her gün meydana  gelen bir olay. Koca bir Irak yok oldu da ne oldu ki. Arap Birliği ne yapabildi ki. Arap Liderler için bu söylediklerimi abartı bulacaksınız belki ama bunu duyunca bana hak vereceksiniz.

Gazze için herkes tepki gösterirken -bunun en başında Türkiye geliyor-daha önceden buna benzer olaylar meydana geldiğinde acil toplantı yapan Arap ülkeleri bu kez acil toplantıdan vazgeçmişler.

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Körfez İşbirliği ve Mağrip Birliği’nin gerçekleştirdiği toplantılardan dolayı birliğe üye ülkelerin dışişleri bakanlarının çok yoğun! olduklarını söylemiş. O yüzden toplanmamışlar. Amr Musa’nın bu sözlerinden sonra benim diyeceğim sözlerin cılızlığı karşısında çok güçlü bir hadis geliyor aklıma “Haksızlığa karşı susanlar dilsiz şeytanlardır.”  Bu yüce sözden sonra söylenecek hiçbir şey yok.

Yapılacak tek şey var:  En  son teknolojik silahlara karşı Atmaca(Kuş Lastik)larla mücadele eden Filistinli gençlerin Kuş Lastiğin yönünü bir kere olsun karşılarındakilere karşı değil de arkalarında görünüyor gibi duranlara doğrultsalar yeterli. Milli Şairimiz; Mehmet Akif ERSOY’un şu dizelerine bakın:


“Girmeden tefrika [ ayrılık, farklı davalar peşinde olmak ] bir millete, düşman giremez; 
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.”
 
Arap liderlerinin yaptığı tefrika değil mi? Adları birlik sadece... Bu hareketleriyle Gazze ve Filistinliler arkadan vurulmuyorlar mı?


 Allahü Teâlâ’nın “ İnnemelmü’minine İhvatün= Bütün mü’minler kardeştir.”

Dediği Din Kardeşlerimiz veya Din kardeşlerimizin toprakları düşman bombalarıyla vurulurken siz farklı davalar peşinde koşup yoğun olmaya, toplantılarınıza devam edin keyfinize bakın bitince bir ara  saldırıları kınarsınız. Siz rahatınıza bakın benim ecdadımın da mezar da kemikleri sızlasın.

Şu anda kardeşlerimizin öldüğü toprakları benim ecdadımdan,  Abdülhamit Han’dan parayla satın almak isteyen elleri kanlı katillerin atalarına 'Kanla alınan toprak parayla satılmaz' tokat gibi sözü size ders olmadı. Benim ecdadıma bu hareketinden dolayı kaç kez suikast yapılmaya çalışıldı.

Abdülhamit Han canını bile tehlikeye attı ve en sonunda çok çirkin oyunlarla tahtından edildi.  Sırf şuanda Müslüman kanıyla sulanan toprakları vermemek için. O canından olmayı göze almışken siz, toplantınızdan olamıyorsunuz. Yazıklar olsun! Siz Arap Birliği liderleri, Körfez İşbirliği toplantısı  yapmaya devam edin.

Korkarım bu toplantıları sonucunda kan gölüne dönmüş o kutsal toprakları satma kararı alırlar? Madem şimdiye kadar hiçbir şey yapmadık/ yapmıyoruz gelin  o kutsal  toprakları satıp kurtulalım demesinler. Hem artık böyle acılar da yaşanmaz. Daha büyük adalar ve oteller yapıp keyif çatarlar.


Ama unutmayın yılan bu gün size dokunmuyor  fakat yılan giderek büyüyor, yılan gün gelecek o topraklara da sığmayacak.


 


KINIYORUM!  Amma şu sıralamayla


 


KINIYORUM, Abdülhamit Han’ın satmadığı toprakları satanları.


KINIYORUM, Filistin’e sahip çıkmayan ve o topraklarda kalıcı barış çözümü için birlik olamamış Arap Birliği’ni ve liderlerini,


KINIYORUM,  Masum halka, çocuklara, acımadan bomba yağdıran, soykırım yapan ve kendini haklı sayan lanetlenmiş, işgalci millet olan Yahudi Siyonistleri ve onun yardakçıları'nı...
*********


mh_ergin@hotmail.com


 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.s) 'in dünyaya teşrif ettikleri (20 Nisan 571 Pazartesi) Rebiülevvel ayının 12. gecesidir ki buna Mevlid-i Nebi veya Kutlu Doğum denir. Yani 19 Kasım Pazartesi 2018'i 20 Kasım Salı 2018'e bağlayan gece Mevlit Kandili'dir.
HİCRİ YILBAŞI HAYIRLI OLSUN

HİCRİ YILBAŞI HAYIRLI OLSUN

İslami Takvim; Rumi veya Hicri Takvim'dir ki, İslama göre Yılbaşı 1 Muharrem'dir.10 Eylül 22018 Pazartesi gününü 11 Eylül 2018 Salı gününe bağlayan gece Hicri Yılbaşı’dır. Yani Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan akşamdan itibaren Hicri Yılbaşı başlar. Diğer bir deyimle; Müslümanların Yılbaşı’sı, Arabî aylardan Muharrem ayıdır.
Kurban Bayramı ve Teşrik Tekbirleri

Kurban Bayramı ve Teşrik Tekbirleri

Kurban; “Yaklaşmak, Allahü Teâlâ’ya yakınlık sağlamaya vesile olan nesne veya madde”anlamına gelir.
Şevval Orucu ve Bir Yılı Oruçlu Geçirmek

Şevval Orucu ve Bir Yılı Oruçlu Geçirmek

Ramazan-ı Şerif ayında Bazılarımız oruç tuttu. ALLAHÜ TEALA kabul etsin. Şimdi birde içinde bulunduğumuz ay olan ŞEVVAL ayı orucu var.
KADİR GECESİ

KADİR GECESİ

Kadir Gecesi 10 Haziran 2018 Pazar akşamını 11 Pazartesi 2018 Pazartesi gününe bağlayan geceye rast gelmektedir.
BERAAT KANDİLİ

BERAAT KANDİLİ

Kelime esas itibari ile Beraat kelimesinin galat olarak Berat şeklinde söylenmesidir.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs