İsrail Hezimeti; Direniş Zaferi İlan Etti!

Gazze'ye giremeyen İsrail, ateşkes ilan etti. Siyonist çete şefi Olmert, "Filistinli direnişçilerin füze fırlattığı yerleri kontrol altına aldık. İstediğimizi elde ettik!" diyerek tek taraflı ateşkesi ilan etti. Ancak o saatlerde İzzeddin el Kassam Nitzerim hava üssünü vurdu.
Ali ARICI Ali ARICI


"3 hafta önce ben, Livni ve Barak askeri operasyona karar verdik. Şimdi, beklediğimizden de fazla hedeflerimize ulaştığımızı söyleyebilirim. Hamas, büyük bir darbe aldı. Hamas liderleri gizleniyor. Çok sayıda tünel, çökertildi. Füze fırlatılan yerler, İsrail ordusunun kontrolünde. Tüm yöntemleri ve gücünü kullanan İsrail, büyük bir zafer elde etti."


Bu sözler "İsrail Başbakanı" sıfatlı Siyonist çete reisi Ehud Olmert'e ait. Ama hepsi yalan... İsrail'in tek taraflı ateşkes kararı 2 bakan hariç, Siyonist bakanlar kurulundan onay buldu. Ancak bu İsrail'in hezimeti anlamına geliyor! Zira Olmert, her ne kadar direniş füzeleri İsrail ordusunun kontrolünde dediyse de açıklamayı yaptığı anda dahi İzzeddin el-Kassam füzeleri ateşliyordu. Selahaddin Nasır ve Cihad Cibril Tugayı da Beersehaba'ya saat 23:35'de füze fırlattı. Böylece Olmert'in sözleri, direnişin füzeleriyle yalanlandı. Kassam Olmert'in konuşmasından hemen sonra Vukim yerleşim noktasını da 3 Gradla vurdu.


İsrail'in uzun süredir sürdürdüğü Gazze'deki katliamla ilgili İsrail Başbakanı Olmert, operasyonda istediklerini elde ettiklerini açıklarken Hamas'tan cevap geldi.


Olmert düzenlediği basın toplantısı ile Gazze'de ateşkes kararını açıkladı ve şu yalanları sıraladı:


"Hamas'a darbe vurulmuş, militanları öldürülmüş, tüneller vurulmuş ve yokedilmiştir. Tünellere büyük darbe vurulmuş. Hamas'a büyük darbe vurulmuştur. Hamas'ı durdurmak için deniz ve karadan operasyon yapılmıştır. Bu noktada bizi tehdit edenlere karşı İsrail savunma birlikleri kararlılıklarını göstermişlerdir. İsrail içerisinde kararlılık bizi operasyona devam etmede büyük destek olmuştur, yerel yetkililerle birlikte hareket etmiştir. Çok büyük tartışmalar sonrasında bu kararlar alınarak operasyon yapılmıştır. Askeri operasyonda bedeli ödeyen kayıplar da olmuştur. Güney bölgede 10 asker hayatını kaybetmiştir. Güney bölgede yaralanan vatandaşlara acil şifalar diliyoruz. Uluslararası toplum da bizim ateşkes kararımıza destek olacaklardır. Mısırlılar bu konuda gerekli desteği vereceğini söylemiştir."


İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya'nın Hamas'ın saldırılarına karşı kendilerine destek vereceklerini söyleyen Olmert, sivillerin zarar görmemesi için çaba gösterdiklerini söyleyerek tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka yalanlarına devam etti. Olmert, İsrailli askerin serbest bırakılması için ellerinden geleni yapacaklarını da söyledi. Sormak lazım? Elinizdeki onca devasa güç, yetmedi mi bir askerinizi kurtarmaya? Olmert'in açıklamaları dolaylı bir şekilde işte bu acizliğin ifadeleriyle yüklü... Bilindiği üzere İsrail, Hamas'ın elindeki rehin asker Gilat Şalit'i de kurtarmayı hedefliyordu. Böylelikle ne füzeleri engelleyebildi; ne Hamas'ın iktidarını sarsabildi ne de askerini kurtarabildi. Sadece binaları, okulları, hastaneleri yıktı. Kadınları, çocukları, yaşlıları katletti! 1200'den fazla Filistinli vahşice şehit edildi.


"Gazzelilerin düşmanı İsrail değil Hamas'tır" deme küstahlığı da sergileyen Olmert, Filistin lideri Abbas ile birlikte barış için çaba göstereceklerini, ABD Başkanı Bush'un Filistin ve İsrail devleti olmak üzeri iki devletli çözümün uygulanması halinde bölgeye barış geleceği teranelerini de anlattı.


Siyonist İsrail'in aldığı ateşkes kararı sabaha karşı 02.00'den itibaren geçerli olacak.


İsrail'in aldığı kararla ilgili Hamas'tan tek taraflı ateşkesin savaşın bittiği anlamına gelmediği şeklinde açıklama yapıldı.







DİRENİŞ: İSRAİL HEZİMETE UĞRADI!


İsrail'in tek taraflı ateşkes kararı almasına direnişten ilk yanıt, Selahaddin Nasır Tugayından geldi... İsra Haber'e yaptığı özel açıklamasında Selahaddin Nasır Tugayı resmi sözcüsü Ebu Yusuf, "Siyonist düşman karada, havada ve denizden tam anlamıyla hezimete uğradı. Aleni ve gizli olarak belirlediği hedeflerden, füzenin fırlatılmasını engelleyenedi, Gilad Shalit'i kurtaramadı ve direnişi tasfiye edemedi... Düşmanın tek taraflı ateşkes ilanı bizi ilgilendirmiyor. Ateşkes ilanı, oyunun kurallarını değiştiren direnişin rolünü görmezden gelme komplolarının bir parçasıdır... Meydanda, İsrail askerlerine karşı operasyonlarımız sürecek. Füze fırlatmaya devam edeceğiz. Savaşın seyrini belirleyecek olan direnişten başkası değildir. Yeryüzünde hiçbir güç, silahlarımızı artırmamıza engel olamayacak. Silahları elde edeceğimiz özel yöntemlerimiz var. Halkımızı savunma projesi olan direnişten vazgeçmeyeceğiz." dedi.


Hamas'ın Lübnan Temsilcisi Usame Hamdan: "Olmert, hedeflerini gerçekleştiremediği savaştan kaçıyor... Hamas ve diğer direniş hareketleri, Gazze'yi hala kontrolünde tutuyor. Bizim isteklerimiz yerine gelmediği için ateşkes kararı bizleri ingilendirmiyor. İşgalcilerin, Gazze'de işlediği direniş, yeni ve daha güçlü bir direnişe yol açacaktır. Olmert, savaşın sonuçlarından memnun değil."


Hamas'ın Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk: "Füzelerin durmasına engel olamadılar. Bu gece Ashdod'a düşen füzeyle elektrikler kesildi. İsrail, tünelleri kapatmakta başarısız olunca uluslararası toplumun desteğine sığındı. Olmert'in ateşkes ilanı, İsrail için tarihi bir hezimettir. İsrail, Hamas'ın savaşçılarını değil kadınları ve çocukları öldürdü. Hamas, ateşkesten sonra yarın görüşünü ilan edecektir. Bizim görüşümüze uygunsa anlaşmayı kabul edeceğiz."


İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri: "Olmert'in açıklamaları, hezimeti yansıtmaktadır. Direnişe devam ediyoruz."


İslami Cihad liderlerinden Hadir Habib: "Filistin direnişi, Filistin halkını savunmaya devam edecektir. Düşmanın saldırıları, ambargo sona erene ve sınır kapıları açılana kadar, düşmana karşı direniş devam edecektir. Düşmanın saldırıları sona erene, sınır kapıları açılana kadar direniş devam edecektir. İsrail'in ateşkes kararı bizleri ilgilendirmiyor. Çünkü tek taraflı alınmış bir karardır. Olmert, savaş öncesinde ilan ettiği hiçbir hedefe ulaşamadı, sadece kadınları ve çocukları öldürdü."


İslami Cihad Genel Sekreteri Ramazan Şallah: "Olmert, Gazze'den füze fırlatılmasının önüne geçemedi. Direniş hala gücünü koruyor. Füze fırlatma gücünü muhafaza ediyor. İşgal topraklarına füze düşünce bunu daha iyi anlayacaklar. Gazze'de bir tek direnişçi dahi olsa, direniş devam edecektir. Dünya, İsrail'i durduramadı. Sadece direniş, İsrail'in dayattığı şartlara karşı çıktı, kabul etmedi. İsrail'in uygulamalarını gözleyeceğiz. Buna göre tavır alacağız."

Halk Direniş Komitesi Sözcüsü Ebu Mücahid: "Olmert, hangi zaferden söz ediyor? Direnişin füze fırlatmasına mı engel oldu. Siyonistler topraklarımızda olduğu sürece direnişe devam edeceğiz."


Halk Cephesi lideri Tahir Mahir: "Elhamdulillah.. Halkımız zafer elde etti. Olmert, direnişe darbe indirdiğini, liderlerin gizlendiğini söylüyor... Liderler gizlenmedi.. Liderler şehid düştü... Hiçbir zaman direnişten vazgeçmeyeceğiz."


İsrahaber'in geçtiği son dakika haberine göre İzzeddin el Kassam, Olmert'i yalanlarcasına füze fırlatmaya devam ediyor...



#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs