Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN Hasbihal

Filistinde Neler Olacakmış Bakın!

Elbette ALLAH'ın da bir hesabı var. Ve elbette hesabını ALLAH'la tutturmaya çalışanlar, yalnız O'na dayanıp güvenenler, çalışıp çabalayıp başlarına gelenlere sabredenler bütün bu oyunları bozabilirler. Yarın ne olacağını kim bilebilir. ALLAH'tan gayri.

1) Bush: Filistin devlet olacak. İsrail'in 60'ıncı kuruluş yıldönümü için bu ülkeye 3 günlük bir ziyarette bulunan ABD başkanı George W. Bush Masada çöl bölgesindeki tarihi siteyi İsrail Başbakanı Ehud Olmert'le gezdi. İsrail Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada ise "120'nci kuruluş yıldönümünüzde Filistinlilerin de kendine ait bir devleti olacak. Hamas, El Kaide ve Hizbullah yenilgiye uğrayacak. İsrail komşularıyla sıkı dost olacak. Ortadoğuya barış gelecek" dedi.

Yahu dostlar, içim bir açıldı, bir ferahladım ki sormayın. Hayır, sevineceğim sevinmesine de yine de içimde bir kuşku var. Acaba bu süper müjdeli haberi veren teksaslı kovboy; Süpermen mi, spiderman mı, batman mı, yoksam iron men midir, hangi sıfatla ve de nasıl bir kafayla böyle söylüyor bilemiyorum?

 "Gençlik yıllarında alkol problemi yaşayan ABD başkanı George W. Bush'un yeniden alkol almaya başladığı iddia edildi." Eğer ayıksa ve aklı da başındaysa güpegündüz, hiç gereği yokken nerden çıktı bu bol keseden Filistin insanına devlet bahşetmek? Bu bonkörlük, bu âlicenaplık nerden icap etti? Pis kokular geliyor burnuma, ABD'nin işgal ettiği diğer yerlerden geldiği gibi. Ama ne bileyim çok mu karamsarım ve de kötümserim. Sakın Bush olsun, Olmert olsun ve de onların işbirlikçi dostları olsun, Filistinlilerin iyiliğini isteyip geleceklerini düşünüyor olmasın?

 "Bu dünyanın yaşanacak nesi var, üç günlük dünya işte, yaşayacaksın da ne olacak, bir şeylerin oldukça hep daha fazlasını isteyeceksin, bunun sonu yok, iyisi mi yol yakınken dönün Rabbinize, daha evladır" deyip kadını, erkeği, doğmamış ya da doğmuş kundaktaki bebeği kurşunlarla ve dahi füzelerle bir evi, hatta bir apartmanı tümden vurup -önceki katliamları bir kenara bırakacak olursak- 60 yıldır yani İsrail kuruldu kurulalı yardımseverliklerini sergilemiyorlar mı!? Özgür ve de laik-demokratik-kapitalist dünya da ellerine almış cipslerini, patlamış mısırlarını ve de biralarını, koltuklarına rahatça gömülmüş biçimde seyretmiyorlar mı bu olan biteni?

İsrail hapishanelerinde onyıllarca tutulan onbinlerce Filistinliden başka Gazze, Kudüs ve Batı Şeria'daki milyonlarca Filistinli açık hava hapishanesine (Nazilerin Yahudi toplama kampları değil elbette) döndürülen topraklarında 1967'den beri en zor şartlarda yaşamaya çalışıyorlarmış kime ne? Her an İsrail tanklarının, buldozerlerinin ve de insanlı-insansız uçaklarının menzilinde ölümle, sakat kalmakla, açlıkla, susuzlukla, ilaçsızlıkla, karanlıkla iç içe imişler kimin umurunda?



 Ay ne kötü idi Hitler, Mussolini filan. Avrupa'nın göbeğinde mülteci -pardon toplama kampları kurup öldürmediler mi bu seçilmiş ve necip Yahudi kavmini. Aslına bakarsanız ne gamalı haç'ın sion yıldızından, ne Filistin mülteci kamplarının Yahudi toplama kamplarından, ne de Theodor Herlz ve dünden bugüne diğer bütün Siyonist İsrail yöneticilerinin Hitler, Mussolini ve adamlarından farkı yoktur. Ve yine aslına bakarsanız, ilginçtir hepsinin de mazereti var, mazurlar(!). Zira "Bencil diktatörler genlerinin esiri oluyor.

 İsrailli bilim adamları neden bazı insanların diğerlerine göre daha acımasız olduklarını araştırdı. Buna göre, "AVPR–1" genini taşıyanlar, bencil ve zalim davrandıklarında büyük haz alıyorlar. Araştırmaya göre, "AVPR–1" adlı gen ile bencil ve acımasız davranışlar arasında bir bağ bulunuyor. Bir başka deyişle, "acımasızlık" insanların genlerinde saklı.


Demek ki neymiş bu Siyonistlerde de tıpkı Almanlarda olduğu gibi "AVPR–1" geni mebzul miktarda imiş(!). O yüzden genlerinin esiri olup bencil, zalim ve de acımasız olduklarından acayip haz alıyorlar olmalılar yaptıkları zulümlerden. Ve yine demek istiyorlar ki "Siz Alman'lar, İtalyan'lar, 1939'dan 1945'e kadar Avrupa'da bize reva görürseniz o zulümleri, biz de bunları yanınıza(!) bırakmayız, 1948'den 2008'e Arapları Filistin'de acı ve gözyaşına boğarız.

Onların kısılmış sesini kardeşleri bile duymazken, bizim sesimizi uluslar arası toplumun kuruluşları, liderleri, medyası ve Hollywood yedi düvele duyurur." "Hayat güzeldir, Schindler'in listesi, Piyanist, vb." filmlerinde bugün dahi o gün ölenlere ağıtlar yakılırken, Filistin'de ölenler kim ki onlara ağıt yakılsın, gözyaşı dökülsün? Onlar terörist, cani, eli kanlı fundamentalistler değil mi? Valla bu Bush büyük adam? Adam, kendini kendi Tanrısının -ki onun inandığı İLAH benim İLAH’ım olamaz kesinlikle- yeryüzündeki temsilcisi, oğlu ve belki de aynen kendisi gibi görüyor olsa gerek.


 İsrail'in -ki 60 yıl önce yoktu- 60 sene sonra hala var olacağını ve de 120. yılı kutladıklarında bir de yanlarında Filistin devleti olacağını söylüyor. 60 yıl sonra ne olur ben bilemem, Allah bilir elbette. Fakat bu haddini bilmez kovboy, fütursuzca, işkembe-i kübradan konuşabiliyor. Filistin'in mücadele eden, boyun eğmeyen kanadı olan Hamas'ın, el-Kaide'nin ve de Lübnan'ı ABD'ye, Fransa'ya ve de İsrail'e dar eden Hizbullah'ın yenileceğini söylüyor. Gönlünden de geçen bu olabilir, arzu edebilir ve İsrail komşularıyla dost(!) da olabilir. Hoş, zaten komşuları da İsrail’le dost olmak ve daha daha İsrail’le komşularının arasını yapmak için can atıyor baksanıza. "İsrail ve Suriye arasında Türkiye arabuluculuğunda gerçekleşecek barış görüşmelerinin gelecek hafta, yine İstanbul'da gerçekleştirileceği duyuruldu. İsrail heyetinde yine, Başbakan Ehud Olmert'in danışmanları Yoram Turbovitz ve Şalom Turjeman'ın yer alması, Suriye heyetine ise Dışişleri Bakanlığı danışmanı Riyad Davudi'nin başkanlık etmesi bekleniyor. Yüz yüze görüşmeyecek olan iki ülke temsilcilerine Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu aracılık yapacak. Görüşmelerde, İsrail'in Golan Tepeleri'nden çekilmesi, Suriye'nin Hamas ve Hizbullah'la bağlarını kesmesi ve Taberiye Gölü'nden gelen suyun paylaşımı gibi konuların ele alınacağı belirtiliyor."

Diyeceksiniz ki "Davutoğlu"nun "Davud'un oğulları(!)na" yardım etmek için cehd etmesi gayet normaldir. Ben de valla "Stratejik derinlik" böyleyse, "stratejik yüzeysellik" nasıldır kim bilir derim? Bush ve Olmert böylesi dostlara sahip olduğu için ne kadar sevinseler azdır.


Artık onların şerefine Gazze, Kudüs ya da Batı Şeria'da bir mülteci kampında bir eve, bir arabaya ya da herhangi bir hedefe füze atabilir, tanklarla, buldozerlerle girip evlerini başlarına göçürebilir, bir miktar Filistinli terörist(!) avlayabilir? Filistinli birinin canı, kanı, malı ve de ırzının ne ehemmiyeti, ne kıymet-i harbiyesi olabilir ki? Vur bitsin, yak gitsin. Nasıl olsa bu dünyada ne yapsan yanına kar kalıyor, hesabı sorulmuyor, kimsecikler duymuyor.

ABD, Fransa, İsrail ve özgür dünyanın efendileri lütfedip de Filistin de devlet olduğunda, onun da başı göğe erecek diğer arap ve arap olmayan devletler gibi. Bütün olan biten unutulacak, tarihin tozlu sayfalarına gömülecek, Ortadoğu'ya barış gelecek(!). Amerikan barışı sayesinde kurt kuzuyla, Siyonist müslümanla(!) dost olacak. Filistinlilerin tek dostu Bush değil elbette, Sarkozy ne güne duruyor.

"Barış ancak bağımsız bir Filistin devletiyle sağlanabilir" diyor ve gerekçesini "bakla çıkarır gibi" dilinin altından çıkarıveriyor. "Filistinlilerin dostu olduğunu (breh breh, böyle dostları olanların herhalde düşmana ihtiyacı olmasa gerek) vurgulayan Fransa Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy, Filistin devlet başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmede, Filistinlilerin şiddetten uzak durmaları gerektiğini belirtip 'İsrail’in Güvenliği’ni (lütfen dikkat, sihirli kelime bu) modern, demokratik ve yaşayabilir bir Filistin devletinin kurulmasına bağlı olduğu yolundaki sözlerini yineledi."

Bir gün önce de, "Eşi Carla ve 450 kişilik dev bir heyetle İsrail’e giden Sarkozy, Yad Vashem soykırım müzesini ziyaretinde kippasını da taktı. İsrail Parlamentosunda konuşan Fransa lideri, İran'ın nükleer tehditine vurgu yaparak "İsrail’i yok etmeye çalışanlar bizi karşılarında bulacak. Sizi asla yalnız bırakmayacağız") diyen de aynı kişidir.

 Kurulduğundan beri İsrail'i koruyup kollayan, özellikle bulunduğu bölgede tanınmasını, komşularıyla problemsizce(!) yaşamasını isteyenler şimdi Filistinlilere "bağımsız(!) ve yaşayabilir(!)" bir devlet bahşetme yarışındalar. Nasıl olsa gerek Filistin'de gerekse de Müslümanların yaşadıkları "bağımsız(!) devletlerde işbirliği yapabilecekleri yığınla dostları da mevcutken. Onların türlü türlü hesapları var ve çekinmeden de bunu açıkça dillendiriyorlar her fırsatta.

 Elbette Allah'ın da bir hesabı var. Ve elbette hesabını Allah'la tutturmaya çalışanlar, yalnız O'na dayanıp güvenenler, çalışıp çabalayıp başlarına gelenlere sabredenler bütün bu oyunları bozabilirler. Yarın ne olacağını kim bilebilir Allah'tan gayri. Yüz yılı aşkındır Filistin'de nice zulümlere imza atanlara, gün gelecek "ne yer ne de gök ağlayacak" tıpkı tarihte helak edilen diğer topluluklar gibi. Yeter ki Filistin'deki ve dünyanın diğer yerlerindeki muvahhid mü'minler, dün Musa'nın (a.s) bugünse Muhammed'in (a.s) izinden peşi sıra gidip ayrılmasınlar, fırka fırka olmasınlar. Arz-ı mevud (vaat edilmiş arz-yeryüzü) Allah'ın tüm muvahhid kullarına yöneliktir dün olduğu gibi bugün de. Bu böyle biline.


#

YAZARIN SON YAZILARI

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.s) 'in dünyaya teşrif ettikleri (20 Nisan 571 Pazartesi) Rebiülevvel ayının 12. gecesidir ki buna Mevlid-i Nebi veya Kutlu Doğum denir. Yani 19 Kasım Pazartesi 2018'i 20 Kasım Salı 2018'e bağlayan gece Mevlit Kandili'dir.
HİCRİ YILBAŞI HAYIRLI OLSUN

HİCRİ YILBAŞI HAYIRLI OLSUN

İslami Takvim; Rumi veya Hicri Takvim'dir ki, İslama göre Yılbaşı 1 Muharrem'dir.10 Eylül 22018 Pazartesi gününü 11 Eylül 2018 Salı gününe bağlayan gece Hicri Yılbaşı’dır. Yani Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan akşamdan itibaren Hicri Yılbaşı başlar. Diğer bir deyimle; Müslümanların Yılbaşı’sı, Arabî aylardan Muharrem ayıdır.
Kurban Bayramı ve Teşrik Tekbirleri

Kurban Bayramı ve Teşrik Tekbirleri

Kurban; “Yaklaşmak, Allahü Teâlâ’ya yakınlık sağlamaya vesile olan nesne veya madde”anlamına gelir.
Şevval Orucu ve Bir Yılı Oruçlu Geçirmek

Şevval Orucu ve Bir Yılı Oruçlu Geçirmek

Ramazan-ı Şerif ayında Bazılarımız oruç tuttu. ALLAHÜ TEALA kabul etsin. Şimdi birde içinde bulunduğumuz ay olan ŞEVVAL ayı orucu var.
KADİR GECESİ

KADİR GECESİ

Kadir Gecesi 10 Haziran 2018 Pazar akşamını 11 Pazartesi 2018 Pazartesi gününe bağlayan geceye rast gelmektedir.
BERAAT KANDİLİ

BERAAT KANDİLİ

Kelime esas itibari ile Beraat kelimesinin galat olarak Berat şeklinde söylenmesidir.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs