Kaymakamlıktan ingilizce afiş

Gıda güvenliğine dikkat çekmek için Geyve Kaymakamı Erdoğan'dan İngilizce afiş astırıldı.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN







KAYMAKAM ERDOĞAN: "HERKES YEDİĞİNE, İÇTİĞİNE DİKKAT ETMELİ"

Geyve ilçesinde, Kaymakam Süleyman Erdoğan tarafından astırılan İngilizce afiş dikkat çekiyor.

Kaymakam Erdoğan, afişi dikkat çekmesi için İngilizce olarak astırdığını söyledi.

Geyve Kaymakamı Süleyman Erdoğan, ilçe Cumhuriyet Meydanı'nda İngilizce bir afiş astırdı.

Ziraat Bankası'nın önünde bez pankart üzerinde, "Do you know what are you eating " yazısı ilçe halkı ile ilçeye misafir olarak gelen herkesin dikkatini çekiyor.

Çoğu çiftçi olan, bir meslek yüksekokulu bulunan ilçede Kaymakam Erdoğan tarafından astırılan İngilizce afişe halk tepki gösteriyor. Üniversite öğrencilerinin dışında kimsenin bir şey anlamadığı afiş için vatandaşlar, "Büyük bir bez asmışlar. Üzerinde yabancı bir yazı var. Ne yazdığını anlayamadık. Bilenlere soruyoruz. Onlar da bize söylüyor. Bizim İngilizce neyimize" diye tepki gösterdiler.

Bazı vatandaşlar Kaymakam Erdoğan'ın dikkat çekmek için böyle bir afiş astırdığını söylerken, başta lokantacılar olmak üzere esnaf afişe tepki gösterdi.

Öte yandan İngilizce afiş tartışmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Süleyman Erdoğan, İngilizce afişi dikkat çekmek için özellikle yazdırdığını söyledi.

Bu yazının Türkçesini her yere astıklarını ancak dikkat çekmediğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Biz de dedik ki, Türkçe'den anlamıyorsanız size İngilizcesini söylüyoruz. Bu şekilde olunca herkesin dikkatini çekti. Afişte İngilizce 'ne yediğinizi biliyor musunuz?' diye yazıyor.

Her yerde Türkçe'si de var. Biz aslında bir kampanya
yürütüyoruz. 'Güvenli gıda, sağlıklı yaşam' konulu bir kampanyamız var. Tarım Bakanlığı, dört Bakanlıkla bir protokol yaptı. İlçemizde bu kampanyayı başlattık. Okullarda öğrencilere gıda konusunda eğitim veriliyor."

Gıda konusunda daha önce de çalışmaları olduğunu anlatan Kaymakam Erdoğan, şunları söyledi: "Sekiz yıl önce Bilecik Pazaryeri'nde kaymakam iken böyle bir projeyi ilk ben başlattım. Bu konuda yayınlanmış yazılarım da var. O zaman da İngilizce bir afiş asmıştık. Dikkat çekmişti. Şimdi yine aynı uygulamayı yapıyoruz. Gıda güvenliği konusunu çok önemsiyoruz."

Yemek yediği yerlerde ilk olarak mutfağı kontrol ettiğini belirten Kaymakam Erdoğan, "Yemek yemeden önce gidip mutfaklarını kontrol ediyorum. Genel bir prensibim var. Ondan sonra yiyorum. Yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Herkes yediğine içtiğine dikkat etsin" ifadelerini kullandı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs