Geyve Kent Konseyi toplandı

Geyve İlçesi Kent Konseyi, Kültür Merkezinde toplandı.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN









Geyve İlçesi Kent Konseyi, Kültür Merkezinde toplandı.


5393 Sayılı Belediye Kanununun 76.maddesi ve bu maddeye dayanılarak çıkarılan ‘Kent Konseyi Yönetmeliği’ çerçevesinde; kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kent hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma ve çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetim ve yerinden yönetim anlayışının benimsenmesini sağlamak amacıyla, halkımızı ilçe yönetimine ortak etmek amacıyla oluşturulması gereken Kent Konseyi toplantısı, Kültür Merkezi salonunda yapıldı.


Konsey; İlçe Kaymakamının belirlediği 10 daire amiri, 3 belediye meclis üyesi, esnaf kuruluşları, muhtarlar, İl Genel Meclisi Üyeleri, Parti İlçe Başkanlarından meydana geliyor.


Konseyin İlk Toplantısını; Belediye Başkan Vekili Enver Uysal, Meclis Üyeleri Metin Atalay ve Nedim Kaya ile Belediye Yazı İşleri Müdürü Latif Cengiz yönettiler.


Divan Katipliğine; Vergi Dairesi Müdürü Ali Kalkan ve Mal Müdürü Mahmut Şalvarcı seçildiler.


Açılış-Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinden sonra, Yazı İşleri Müdürü Cengiz, kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı.


2 yıl süreyle görev yapacak olan, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerinin açık oyla seçimi yapıldı. 5 kişiden oluşan kurula seçilenler:


Şaban Okuş- Gazi Süleyman Paşa Mahallesi Muhtarı,


Mehmet Tetik- Yörükler Mahallesi Muhtarı,


Mustafa Ayvaz- Camii Kebir Mahallesi Muhtarı,


Metin Atalay- Belediye Meclis Üyesi,


Enver Uysal- Belediye Başkan Vekili.


Aykut Yurt(Şoförler Odası Başkanı) kısa konuşmasında şunları söyledi;


“ Vatandaşların rahatlığı ve belediyeye gelir için Hal Binasının yapılması, tüm taşıtların oradan kalkması ve trafiğin rahatlaması için otobüs terminali yapılması, Pazaryerinin kaldırılması, kiralar çok yüksek onun için toplu konut sorunu çözülmeli diye düşünüyorum.”


Muhtar Okuş, ‘ Çok olan sorunlarımızın bu tür toplantılarla çözüleceğine inanıyorum’ dedi.


Çalışma guruplarının, ileride belirlenecek tarihte yapılacak olan toplantıda seçilmesi kararı ile oturum sona erdi.

Foto Haber: Namık CİHAN


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs