Geyve HEM'den Ebru sergisi

Ertuğrul Özkan yine ebrunun sevdirilmesi ve yaşatılması adına kurslarına devam edeceğini söyledi.

Ali ARICI Ali ARICI





Ebru ebere kelimesinden gelen bulut anlamında bir kelimedir.Çıkışı kesin tarih olarak bilinmemektedir.En gelişmiş dönemi Selçuklular ve Osmanlılar dönemidir.Kuran-ı Kerim kapaklarında süsleme olarak kullanılmış.Bir ara unutulmaya yüz tutmuş bir sanat dalı olan ebru,günümüzde revaçta olan bir Türk sanatı olarak gelişmesini sürdürmektedir.


Ertuğrul Özkan Geyve’de bu sanatı gerek Geyve iÖO’da öğrencilerine ,gerekse HEM’de açtığı kurslarla kursiyerlerine bu sanatı sevdirmektedir. Ertuğrul Özkan’ın HEM’de açtığı ebru sergisi ziyaretçilerin büyük ilgisini çekmiştir.


Ertuğrul Özkan yine ebrunun sevdirilmesi ve yaşatılması adına kurslarına devam edeceğini söyledi


Geyve HEM Müdürü Raci Yılmaz bu tür kurslarına ilginin devam ettiği sürece önümüzdeki yıllar içerisinde de açılmaya devam edeceğini söyledi.Sadece ebru değil halkımızın istediği her türlü kursların talepler doğrultusunda açılmaya devam edeceğini söyledi.


Ertuğrul Özkan Kimdir?


1957 Bağlarbaşı doğumlu Özkan,Bursa Eğitim Enstitüsü mezunu olup Geyve İÖO’da görevini sürdürmektedir.Hizmet içi eğitim kurslarında öğrendiği ebru sanatını Geyve’de yaymaya ve yaşatmaya devam etmektedir.Kendisine teşekkür ederiz.


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs