Geyve'de buğday tarlası yandı

Toplam 4 dönüm sahada ekili olan ‘ziraat’ cinsi buğday tarlam telef oldu.



Geyve Belediyesinin çöp döktüğü, Adapazarı – Taraklı Karayolu kenarındaki çöp sahasında, nasıl çıktığı bilinmeyen ateş ile başlayan yangın, hemen yanındaki tarımsal sahalara sıçrayarak zarara neden oldu.


Çöp döküm sahasının yanında, Adliye Köyünde ikamet eden Hüseyin Kurt’tan kiraladığı tarlaya buğday eken, Eşme Köyünden Ramazan Saç, çıkan yangın nedeniyle tarlasının yanmasına engel olamadı.


Ramazan Saç bu konuda şunları söyledi:


“ Belediyenin çöp döktüğü sahada meydana gelen yangın, kuru otların da yardımı ile tarlama kadar ulaştı ve tarlamın harap olmasına neden oldu. Yanan çöp sahasının hemen yanından doğal gaz boru hattı da geçiyor, oda ayrı bir tehlike zaten. Gelen Belediye İtfaiyesi ancak çöp sahasına müdahale edebildi. Kepçe ile yanan yerleri kapattılar. Yardıma gelen Geyve Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye aracı hem yangını söndürdü hem de soğutma çalışmaları yaptı. Toplam 4 dönüm sahada ekili olan ‘ziraat’ cinsi buğday tarlam telef oldu. Yanan buğdaylara mı üzüleyim, 3 ton civarı üründen oldum ona mı üzüleyim, ortalama 3 ton civarı saman yok oldu ona mı üzüleyim şaşırdım kaldım. Ayrıca boşa giden emeğimiz, olayın yanan buğdayın günahı, tarlada yanan canlıların üzüntüsü işin bir başka yönü. Tabiî ki gerekli yerlere müracaatlarımızı yaparak, yasal hakkımızı arayacağız. İtfaiye teşkilatına, polise, Tarım Müdürlüğüne gerekli müracaatlarımızı yapacağız.”


 


Haberden detay resimleri izlemek için http://www.sakaryabolgehaber.com/?NetPaper.ANKAmedya=NEWS&NEWS_CODE=1411 tıklayın

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs