Gönüllü Elçiler Geyve'de

Türkiye-İngiltere, okullararası kültürel köprü projesi kapsamında İngiltere'de Lise'de okuyan 10 kişilik bir grup öğrenci öğretmenleri eşliğinde Geyve'ye geldi.
Editör Editör

Öğrencilerin bazıları ile bayan öğretmenlerinin Pakistanlı oluşu dikkat çekiyor.

Gelen misafir öğrencilere, GAİHL Konferans Salonu'nda bir program yapıldı.

Program; Öğrenci Metin Atlı'nınKuran-ı Kerim kıraatı ile açıldı. Öğretmen İbrahim Çınar, grubu ile beraber İlahiler seslendirdi.

GAİHL müdürü Mehmet Doğan'ın yaptığı konuşma İngilizce öğretmeni Buğra Mazlum tarafından Türkçe'den İngilizce'ye ve bilahare İngilizce'den Türkçe'ye çevrildi.

Geyve Kaymakamlık HEM müdürlüğü bünyesinde çalışan usta öğretici Neyzen Reşat Keser tarafından Ney resitali sunuldu.

HEM Usta öğreticileri, Namık Cihan ile Memduh Sakarya önderliğinde Geyve Ortaokulu öğrencileri tarafından, Klarnet Gökhan Beştepe, Cümbüş Refik Ulu ile Davul Ali Şenol'un sazları eşliğinde Geyve Halk Oyunları oynandı.

Daha sonra İngiltere'den misafir gelen öğrenci ve öğretmenler de aynı şekilde oyun oynamak için ter döktü.

Türkiye'nin İngiltere'deki Gönüllü Elçileri

Geyve Anadolu Lisesi müdürü Mehmet Doğan: "Türkiye-İngiltere kültürel köprü projesi kapsamında; İngiltere'den öğretmen Phil Dust ile Lubs Ali, öğrencilerden Charletbe Nash, Ernesta Gineiklte, Iqra Shakir, Mitcheu Sloan, Kamran Hussain, Arossa Safdar, Hassan Ahmed, Halime Ahmed, Gulparea Mumtaz ve Beth Holland okulumuza geldi. Bunlar, İngiltere'de ülkemizin gönüllü kültür elçileri olacaklar.

Her Öğrenci, Bir Öğrencinin Evinde Misafir 

Gelen kız öğrencileri, bizim kız öğrencilerimiz; erkekleri de erkek öğrencilerimiz evlerinde misafir ediyor.

Misafir öğretmenleri ise GAİHL öğretmenlerinden Rukiye Mazlum ile Buğra Mazlum; öğrencileri de Melih Talha Bilgin, Serkan Yıldız, Bekir Kılıç, Betül Arıcıoğlu, Merve Yüce, Beyza Kaya, Rabia Özkan, Duygu Özdemir, Ebru Özdemir ve Rumeysa Özkaya evlerinde ağırlıyor.

Kültür Gezisi Beğenildi

Geyve'de 10 gün kalacak olan misafir öğretmen ile öğrenciler ile; Taraklı, Göynük, Abant, Eskişehir, Bursa, İstanbul ve yakın çevrelere kültür gezisi yapıldı. Misafirler, önümüzdeki günlerde de Geyve'deki resmi daireleri gezecek.

Programın bitiminden sonra; öğrenci aileleri tarafından yapılan yöresel yemekler, afiyet ile yenildi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

Neyzen Reşat Keser

GAİHL müdürü Mehmet Doğan

Metin Atlı

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs