Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN Hasbihal

Bu kadar mağrur olma

Unuttuğunuz bir mesele vardı. Annenizin ve Babanızın yani iki canlı olan ebeveyn’inizin idrar yollarından gelmiştiniz. Bu kadar mağrur olmağa değer miydi?

Mikroskop altında görülebilen bir meni hayvancığı sperma spermatozoit veya sperm iken, annenin yumurtalık(over)larından gelen yumurta ile birleşerek hücrelerden % 50 babadan % 50 anneden alarak bir bütün haline geldin.

Diğer bir deyimle 23 kromozom baban 23 kromozom da annen verdi. Toplam 46 kromozomla ana rahminde bir duvara tutunarak büyük bir hızla büyümeğe başladın.

O kadar büyük bir hızla büyüyordun ki, dünyada başka bir madde senin kadar hızlı büyüyemezdi.

Gözle görünmez halden gram veya kilo ile tanımlanmağa başladın.

Babadan ayrılıp anne rahmine doğru, yumurtaya ulaşmak için yaptığın hız ise, bir uskumru balığının saatte 300 km hızla akan bir nehirde yukarıya doğru yaptığı hıza bedel bir sürat yapıyordun.

Annenin yumurtalığından gelen yumurta(ovulasyon)ya ulaşıp onun içine girebilmek için. Burada en önemli olan seninle birlikte uzun maratona çıkan diğer kardeşlerin(cm küpte yaklaşık olarak 70–72 milyon)de vardı. Fakat yumurtaya girebilmek için gerekli olan şifre sadece ve sadece sana verilmişti.

Bazen iki bazen üç, dört, beş, altı, yedi ve sekiz kardeşe verilmiş olabiliyordu. Yumurtalık(overler) lardan gelen aynı yumurta veya değişik yumurtaya da şifre veriliyordu. Kendisine şifre verilmeyenler ise bu hazne yolundan salgılanan asit alkali içinde can vererek tahliye oluyordu. Meni hayvancığının uğradığı akıbete yumurtalık(overler)tan gelen yumurtalar da yumurtlandığı zaman(ovulasyon)hiçbir işleme tabi olmayınca dışarı atılıyordu.

Elinde şifre bulunan sen meni hayvancığı yumurtanın etrafına gelince önce çevresinde dolandın daha sonra gireceğin yeri tespit ettikten sonra baş kısmını gireceğin yere dayadın, sende bulunan şifre veya delici asit sayesinde yumurtanın kabuğunu delerek içeri girerken kuyruğun düştü. İçeriye girdikten sonra da diğer kardeşlerin de giremesin diye kapı kapandı.

Döllenmiş yumurta olarak Zigot adını aldın. Yani biri anneden (oosit), biri babadan (sperm) gelen iki eşey hücresinin birleşmesi (fertilizasyon) sonucu oluşan diploit hücre oldun.

Gelişiminin devamında bölünerek canlıyı oluşturdun. Hayvan zigotları halindeyken mitoz bölünmeyle; embriyoyu oluştururken, diğer canlılarda bu dönemde mayoz bölünme gerçekleşir. Çoklu doğumlar, örneğin ikizler, tek zigottan (monozigotik) veya farklı zigotlardan kaynaklanabilir.

Onuncu haftadan sonra, yani insan türüne özgü dış yapısal özellikleri kazandıktan sonra gelişmekte olan yavrunun durumunu belirten hale geldin.



·  



Bundan sonra bulunduğun karanlık ve sağlam olan korunmalı yerde kız isen 9 ay, erkek isen 9 ay 10 gün karanlık yerde kaldın.(5 ay 7 ay veya 12 ay 24 ay gibi kalanlar var ise de bunlar istisnai haldir)

Bulunduğun hücre veya ana rahmi(uterus) içinde ne ihtiyacın var ise annene bildiriyordun. Bildirdiğin bu ihtiyaçların sayesinde annende lazım gelen gıdaları alarak, sana ana rahminde özel bir su kesesi içinde bulunuyor ve bağlı bulunduğun göbek kordonu sayesinde plasenta(son veya çocuk eşi)dan bütün gıdaların noksansız olarak veriliyordu. Sende beslenerek büyüyordun.

Nihayet dünyaya teşrif ettin. Beslenerek büyüdün. Hava gibi.. bazı maddelere ücret ödemeden yetiştin. Okula gittin. Gereken eğitimi aldın. İlköğretimden sonra değişik kademedeki okullarda yetiştirildin. Master yaptın. Okullar ve mastırın bitince adının önüne dr. eklediler. Buda yetmedi. Doç. Dr. Eklediler. Baktılar olmadı. Prof. Eklediler. Oda olmadı. Ord. Prof. Dr. Dediler. Yüksek makamlara getirdiler.



Birgün baktık ki hiç uğramadığın ve istemediğin halde Camide en ön saftasın. Hayrola hocam dedik yanınıza gelerek. Aslında siz hiç buraya gelmezdiniz? Şimdi ne oldu da geldiniz? Fakat siz bu sorulara cevap verecek halde değildiniz. Üzerinize yeşil bir örtü örtülmüş. Upuzun yatıyordunuz.

Unuttuğunuz bir mesele vardı. Annenizin ve Babanızın yani iki canlı olan ebeveyn’inizin idrar yollarından gelmiştiniz. Bu kadar mağrur olmağa değer miydi?
***************************************
GÜZEL SÖZLER
ASIL GÖRÜLMESİ GEREKEN İMSANLARIN GÖRÜNÜŞLERİ DEĞİL SANA OLAN İÇLRİNDEKİ DEĞERDİR.



İNSAN HAYALLERİNİN DIŞINDA YAŞAYABİLİR AMA HAYATIN ONA VERDİĞİ İLGİNÇ GÜZELLİKLERİ KAÇIRMAMALIDIR.



GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTIĞINDA ANLAM KAZANIR.



İNSAN HATYAT ÇİZGİSİNİN DIŞINDA YAŞIYORSA KENDİ BENLİĞİNİ KAYBETMİŞ DEMEKTİR.

EĞER İNSAN DUYGULARININ AZALDIĞINI GÖRÜYORSA SEVMEYİ UNUTUYOR DEMEKTİR.



GERÇEK, DEĞERLERE SAHİP ÇIKILDIĞINDA ÖNEM KAZANIR.

EĞER İNSANLAR SENİN GÖRDÜĞÜNÜ GÖRMEMEZLİKTEN GELİYORSA YALNIZLIĞI DOST EDİNMELİSİN.



İNSAN DUYGULARI ANLAMSIZ İFADELERLE YÖNETİLEMEZ.



İNSAN İÇİNDEKİ DUYGULARI GÖRMEMEZLİKTENGELDİKÇE MUTLU OLAMAZ.



İNSAN YAŞAMINI KESKİN SINIRLAR İÇİNDE SÜRDÜRÜYORSA HAYATA KÜSMÜŞ DEMEKTİR.



İNSAN DUYGULARINI SINIRLI TUTAN GEÇMİŞTEKİ YAŞANAN HATALARIN SONUÇLARIDIR.



ÇABALARININ SONUÇLARINI BİR HİÇ GÖRENLER KAZANDIKLARI DENEYİMİ FARK EDEMEZLER.



İNSAN MUTLU OLMADIKÇA KENDİSİNİ YAŞAM ÇİZGİSİNİN DIŞINDA SANIR.



İNSAN KAYBEDİLENİ BIRAKTIĞINDA, KAZANDIĞINI GÖRMELİDİR.



İNSANIN KENDİSİNİ ALDATMASININ TEK SEBEBİ KAYBETTİKLERİNİ GÖRMEMEZLİKTEN GELMESİDİR.



 



Bir daha ki yazımda buluşuncaya dek. Kalın sağlıcakla.

 
hamdullahergin@gmail.com

 mh_ergin@hotmail.com

#

YAZARIN SON YAZILARI

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.s) 'in dünyaya teşrif ettikleri (20 Nisan 571 Pazartesi) Rebiülevvel ayının 12. gecesidir ki buna Mevlid-i Nebi veya Kutlu Doğum denir. Yani 19 Kasım Pazartesi 2018'i 20 Kasım Salı 2018'e bağlayan gece Mevlit Kandili'dir.
HİCRİ YILBAŞI HAYIRLI OLSUN

HİCRİ YILBAŞI HAYIRLI OLSUN

İslami Takvim; Rumi veya Hicri Takvim'dir ki, İslama göre Yılbaşı 1 Muharrem'dir.10 Eylül 22018 Pazartesi gününü 11 Eylül 2018 Salı gününe bağlayan gece Hicri Yılbaşı’dır. Yani Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan akşamdan itibaren Hicri Yılbaşı başlar. Diğer bir deyimle; Müslümanların Yılbaşı’sı, Arabî aylardan Muharrem ayıdır.
Kurban Bayramı ve Teşrik Tekbirleri

Kurban Bayramı ve Teşrik Tekbirleri

Kurban; “Yaklaşmak, Allahü Teâlâ’ya yakınlık sağlamaya vesile olan nesne veya madde”anlamına gelir.
Şevval Orucu ve Bir Yılı Oruçlu Geçirmek

Şevval Orucu ve Bir Yılı Oruçlu Geçirmek

Ramazan-ı Şerif ayında Bazılarımız oruç tuttu. ALLAHÜ TEALA kabul etsin. Şimdi birde içinde bulunduğumuz ay olan ŞEVVAL ayı orucu var.
KADİR GECESİ

KADİR GECESİ

Kadir Gecesi 10 Haziran 2018 Pazar akşamını 11 Pazartesi 2018 Pazartesi gününe bağlayan geceye rast gelmektedir.
BERAAT KANDİLİ

BERAAT KANDİLİ

Kelime esas itibari ile Beraat kelimesinin galat olarak Berat şeklinde söylenmesidir.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs