Yazar Cihan Bursa'da incelemelerde bulundu

Yazar ve Sakarya Yeni Haber Gazetesi Geyve Temsilcisi olan Namık Cihan, Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak gittiği Bursa’da inceleme ve görüşmelerde bulundu.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN











Yazar ve Sakarya Yeni Haber Gazetesi Geyve Temsilcisi olan Namık Cihan, Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak gittiği Bursa’da inceleme ve görüşmelerde bulundu.



Yazdığı ‘GEYVE’ kitabında kendisine yardımcı olan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Projeler Koordinatörü Aziz Elbas’ın konuğu olarak Bursa İline giden Cihan, görüşmede Elbas’a destek ve yardımları için teşekkür ederek Geyve’ye davet etti.



Elbas, görüşmede şu açıklamayı yaptı:



“ Uzun emekler harcayarak ortaya çıkardığınız ‘GEYVE’ kitabı için sizi kutluyorum. Bursa İlinin tarihi dokusu içinde Geyve ile ilgili çok miras ve anılar var. Restorasyonu tamamlanarak hizmete sunulan Geyve Han bunlardan biridir. 48.Uluslararası Bursa Festivalinin tanıtım afişlerinde Geyve Han giriş kapısının fotoğrafını kullandık. Çalışmalarınız ile ilgili olarak desteğimiz artarak elbette sürecektir. ÇEKÜL Vakfı yönetimin ilgisini size yönlendireceğim. Kibar Geyve davetinizi, Geyve Han esnafları ile geleceğimi açıklayarak kabul ediyorum. Geyve İlçesi yöneticilerine ve tüm Geyve halkına en içten selam ve sevgilerimi sunuyorum.”



Yazar Cihan daha sonra, ‘Geyve Han’ Yaşatma Derneği Başkanı Sami Ekin ile görüştü.



Ekin görüşmede, yaptığı ziyaret için Cihan’a teşekkür etti ve yeni kitabı için kutladı. Han esnafının da katıldığı görüşmede Cihan, hiç Geyve’ye gelmemiş olan han sakinlerini Geyve’ye davet etti.



“ GEYVE HAN: Hacı İvaz Paşa tarafından, Yeşil Camiine gelir sağlamak için yaptırılmıştır. Alt katta 26, üst katta 30 oda vardır. Hacı İvaz Paşa; Hacivat-Karagöz gölge oyununda Hacivat karakterinin kaynağını oluşturan şahsiyettir.”



Foto Haber: Namık CİHAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs