Sulama göletlerine balık bırakıldı

Geyve İlçesi Tarım Müdürlüğü tarafından, Çine-Akdoğan-Sekiharman Köylerinin sulama göletlerine ‘aynalı sazan’ yavrusu bırakıldı.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN






Geyve İlçesi Tarım Müdürlüğü tarafından, Çine-Akdoğan-Sekiharman Köylerinin sulama göletlerine ‘aynalı sazan’ yavrusu bırakıldı.


Çine Köyü Muhtarı Sezayi Şan, Akdoğan Köyü Muhtarı Erdal Üstün ve Sekiharman Köyü Muhtarı Osman Demir’in müracaatları üzerine sulama göletlerine aynalı sazan yavruları bırakıldı.


İlçe Tarım Müdürlüğünden; Nazmi Yılancı(veteriner hekim), Caner Karadeveci(sağlık teknisyeni) ve Emin Özer(görevli) den oluşan ekip, talepleri üzerine her gölete 4’er bin aynalı sazan yavrusu bıraktı


İlgililerin verdiği bilgilere göre; Her sulama göletine, suyun doğal yapısının korunması ve zararlı organizmaların üremesinin önlenmesi için balık yavruları bırakılıyor. Sulama göletlerine 3 yıl balık yavruları bırakılacak.

Göletten faydalanan köylüler, su kenarında tarımsal ilaç kalıntısı bırakmamalılar ve KESİNLİKLE 2 YIL BALIK TUTMAMALILAR. Üreme dengesinin korunması için bu kurala uyulması gerekiyor.


Köylüler bu konuda uyarılara uyacaklarını ve göletlerin olta balıkçılarına hizmet vermeğe başlaması ile de ayrıca köylerine gelir sağlayacağını söylediler.


Foto Haber: Namık CİHAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs