Kontrolsüz kesim yapılmıyor

Geyve Orman İşletmesi Müdürü Selçuk Kurtbal, ‘ Katliam Sürüyor’ başlıklı haberler üzerine, adı geçen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Geyve Orman İşletmesi Müdürü Selçuk Kurtbal, ‘ Katliam Sürüyor’ başlıklı haberler üzerine, adı geçen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Kurtbal; Bağlarbaşı – Akıncı – Nuriosmaniye Köyleri sınırları içinde yer alan üretim sahaları ve VARTAN Yaylasında yaptığı incelemeleri sonunda şu açıklamayı yaptı;

“ Bağlarbaşı – Akıncı – Nuriosmaniye Köyleri arasındaki bakım sahalarında 2 yıldır uygulamalarımız devam ediyor. Sıklık Bakımı dediğimiz bu çalışmalar ile ormanın gençleşmesini sağlıyoruz. Bu uygulamalarımızda; yaşlı olanlar, işe yaramaz olan ağaçlar kesiliyor. Yıllardır yapılan bu çalışmalarımızı ‘KATLİAM’ gibi göstermeğe çalışmak, çalışmalarımız konusundaki bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Üstelik; IHLAMUR, KESTANE, AKÇAAĞAÇ gibi ağaçlar, koruma altındaki ağaçlardır. Böylesine duyarlı olanların, ıhlamur çiçeği toplamak uğruna, ağaçların tepelerini kesenlere, dallarını kesenlere hele hele ağaçları kesenlere tepki vermemelerini anlamak mümkün değil.”

Akıncı Köyü Muhtarı Cevat Korkmaz, bu konuda şu açıklamayı yaptı;

“ Geyve Orman İşletmesinin Yaptığı çalışmalar, bizim su kaynaklarımıza hiçbir şekilde zarar vermiyor. Çalışmalar ıhlamur ormanına zarar vermiyor. Aslında, ormana ıhlamur çiçeği toplamağa gelenler, ağaçlara daha çok zarar veriyorlar. Çünkü tepelerini, dallarını hep kesiyorlar, bırakıp gidiyorlar. Böyle konuşmakla kendi suçlarını örtüyorlar. İşletmenin yaptığı çalışmalar, bakım çalışmalarıdır. Su kaynaklarımızı besleyen dere yatağının, 100 metre sağ ve sol yanında hiçbir çalışma yoktur. Yapılan anlaşma gereği Orman İşletmesi bu kuşağa müdahale etmiyor. Şelale denilen sahalar; kış yağmurları ile oluşan dere akışlarıdır. Nisan ayı ile birlikte azalan dere suları ile yok olurlar.”

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs