Bahçeli Cami yıkılacak mı?

Geyve ilçesi Yörükler mahallesi’nde bulunan “Bahçeli Cami” yer mirasçıları tarafından yıktırılmak istendi.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN

Geyve ilçesi Yörükler mahallesi’nde bulunan “Bahçeli Cami” yer mirasçıları tarafından yıktırılmak istendi.

1982 yılında yaptırılan “Bahçeli Cami” nin şadırvanı ve lojmanı mevcut. Bunun yanı sıra etrafında yapılan iki, üç veya tek katlı binalarda var.

Yıllar evvel satış yapılıp bedelinin 3/7 veya 4/7 alınmış. Yeri alanlar paranın tamamını ödemedikleri için tapu verilmemiş.

Yeri parselleyip satış yapanlar birer satış senedi ile işi bitirmiş. Aradan geçen süreçte bazı arsalar el değiştirir.

Olayın tamamını mirasçılardan biri olan Nalbant Rasim Nalçın’ın oğlu Rasim Nalçın: “Bu yer babam nalbant Rasim Nalçın’ın yeri olup Tahsin Kahyaoğlu’na satıldı. Hatırladığım kadarı ile bedelinin 3/7 si veya 4/7 si alındı. Geriye kalan paranın tamamı ödenmeyince babam tapuyu kendilerine vermedi.

Tahsin Kahyaoğlu ve çocukları yeri parselleyip sattılar. Bir arsanın üzerine de cami, şadırvan ve lojman yapıldı. Müteaddit defalar parayı istememize rağmen bize ödeme yapılmadı.

Arsa alıp üzerine ev yapan şahıslarda tapularını alamadılar. Babamızın vefatından yıllar sonra ablalarım Fevziye Kıray(Gürsoylu), Remziye Sümer vasisi olup Kadriye Nalçın kendi hakkına düşen yere ev yapanlardan para isteyip arsa üzerinde bulunan cami, lojman ve şadırvanın yıkılmasını istediği gibi yıkım ve enkaz kaldırma parası olan 17.000 tl yi ise Diyanet vakfından talep ediyor.

Mirasçılardan biri olarak ben bu cami yıkım işine razı değilim. Bizlere ödenmesi gereken paranın yarısı yani %50 si bizim hakkımız. Arsalar üzerinde ev yapmış olan şahısların daha fazla mağdur edilmeyip bulundukları yerlere ikinci kez ücret ödememeleri için bize esas borçlu olan Tahsin Kahyaoğlu fakat kendisi hayat da olmadığı için onun yerine varislerinin bize olan borçlarını ödemelerini istiyoruz.

Arsa üzerine ev yapıp oturan şahıslarda tapularını alıp rahat bir şekilde otursunlar.

Bu yerden tapu kadastro geçerken Yusuf Küçük ve Fatma Küçük isimleri sehven yazılmış bunlar vefat edince mirascı olarak çocukları İbrahim Küçük ve Ömür Küçük’e kaldı. Fatma Küçük(Tufan)ün mirası 7 kişiye kaldı.

Fevziye Gürsoylu onlardan iyi niyetle noter satışı ile aldığı yeri kızı Nilgün Kıray’a sattı. Arsalar üzerinde ev yapıp oturan şahıslardan nahak yere fahiş para talep edildi.

Fevziye Gürsoylu bundan bir müddet önce annemin teyzesine ait olan yeri ve evi üzerine tapu yapıp satarak parasını zimmetine geçirdi.

Depremde anneme ait olan evin altını yıktırıp oturulamaz raporu alarak deprem parası aldı. Kadriye Nalçın’ın özürlü oluşundan istifade ederek hakkını alıp kendi kullanıyor.

Şimdi ise arsalar üzerine ev yapan kişilerden paranın tamamını talep ediyor. Hâlbuki bu paranın yarısı alındı. Benim rızam olarak ev sahipleri aralarında avukatlık ücretini toplayıp değer biçilen bedelin yarısını bize vermelerini istiyorum. Bana düşen hak caminin arsa bedelini ödüyorsa oraya bırakıyorum.”dedi.

Bahçeli Cami

Rasim Nalçın Bahçeli Cami yanında

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs