METEM’den seminer..

Geyve METEM’den “Ailede Sağlıklı İletişim” konulu seminer verildi.
Editör Editör
Geyve METEM’den “Ailede Sağlıklı İletişim” konulu seminer verildi.

Seminerde METEM rehberlik öğretmeni Mücahit Tarakçı: “Aile içinde sağlıklı iletişim kurabilmek için mutlaka çocuğunuzu karşınıza alın ve onunla konuşun. Bu tür yöntem onun için daha etkilidir.

Çocuğunuzun size ne dediğini mutlaka dinlemelisiniz. Sorunlarını beraberce çözüme ulaştırmalısınız. Duyguların sürekli değil, geçici olduğunu anlamalısınız.

Çocuklarınızı diğerlerinden farklı bir birey olarak algılamalısınız. Çocuğunuzun duyguları ne olursa olsun, sizin duygularınızdan ne denli farklı olursa olsun onun duygularını gerçekten kabul etmelisiniz. Etkin dinleme için en uygun zaman çocuğunuzun sorunu olduğu zamandır.

Genellikle anne ve babalar; konuşma artık, yapmamalısın, derslerine çalışmalısın, yaramazlık yapıyorsun, bebek gibisin, dikkat çekmeye çalışıyorsun, daha iyi öğrenmelisin, ahmaksın, senin zekân yetersiz, geri zekâlısın, başarısızsın gibi iletiler “sen dili” içerisinde yer alır ki çocuklarımızla kesinlikle böyle iletişim kurmamamız gerekir.”dedi.
Foto ve Haber: Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs