Erikler çiçek açtı..


Geyve ilçesi ve çevresinde hava sıcaklıkların mevsim değerlerinin üzerinde seyretmesi, meyve ağaçların erken çiçek açmasına neden oldu.
Editör Editör
Geyve ilçesi ve çevresinde hava sıcaklıkların mevsim değerlerinin üzerinde seyretmesi, meyve ağaçların erken çiçek açmasına neden oldu.

HAVALAR SICAK GİDİNCE.
Hava sıcaklılığının 15 derece olduğu Geyve'de badem ve erik ağaçları erken çiçek açtı. Bu durum bazı çiftçileri tedirgin etti. Umurbey köyünden Ahmet Üçeren isimli çiftçi: "Bu yıl çevredeki meyve ağaçları erken çiçek açtı. Bağ bahçe açan papatyalarla doldu. Bu bizim için iyiye işaret değil. Hava sıcaklıkları böyle devam ederse bağların da uyanması an meselesi. İşte o zaman zararımız çok olur. Bizim buralarda Mart ayında şiddetli soğuklar olur. Şimdi erken çiçek açan meyve ağaçları önümüzdeki günlerde olacak olan soğuklarda kurur." dedi.

BAĞ VE BAHÇE İŞLERİ
Havaların ılık geçmesinden yararlanan çiftçiler, bağ ve bahçelerindeki kışlık çalışmaları aralıksız olarak yapma imkânı bulurlarken, gençler de kırlara çıkarak yalancı baharın tadını çıkarıyorlar.

GENÇLER BAHARIN TADINI ÇIKARIYOR
Gençler: "Güneşli ve ılık hava çok güzel, bu fırsatı değerlendiriyoruz. Kırlara çıkarak piknik yapıyoruz. Eve dönerken de rengârenk açan çiçeklerden ve papatyalardan toplayıp evimize getiriyoruz. Çiçeklerin doğadaki kokularını evimize taşıyoruz."dediler.
Foto ve Haber: Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs