Kent Konseyi toplantı yaptı..

Geyve Kent Konseyi toplantısı; kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yapıldı.
Editör Editör

HOŞ GELDİNİZ
Kent Konseyi Genel Sekreteri Sinem Ataoğlu: “Geyve belediye başkanlığı adına 2010 yılı kent konseyi 1. genel kurul toplantısına hoş geldiniz diyor katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
HUZURLU VE MUTLU
Yerel yönetimler, halkın kentsel ihtiyaçlarını karşılayabilmek, ortak hayatın huzurlu, mutlu ve refaha giden geleceğini sağlayabilmek için vardır. bu amaçla, yerel yönetimlerin temel organı olan belediyeler; halkın gündelik yaşamını çağdaş kent koşullarına taşırken, geleceğin kalkınma modellerini de geliştirir. Gelişmiş kalkınma modellerinde ‘’ sosyal belediyecilik ‘’ olgusu, toplumu oluşturan bireylerin hastalıkta, gençlikte, yaşlılıkta, düşkünlükte ve refahta kendilerini ve geleceklerini güven içinde hissettikleri; ihtiyaçları için belediyenin daima yanında olabildiği bir toplumsal yaşam sistemidir.

SOSYAL BELEDİYECİLİK
Geyve belediyesi de ‘’ sosyal belediyecilik ‘’ anlayışını benimsemiş bir belediyedir. Sosyal belediyecilik olgusu çerçevesinde ilçemizin yaşamında; ilçemizin kendi toplulukları ile yönetim esasını belirleyen ‘’ kent konseyi genel kurul toplantısının’’ hayırlı olmasını diler, konseyin tüm üyelerine çalışmalarında başarılar dilerim.”dedi.

KENT KONSEYİ
5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 76. maddesine ve bu maddeye dayanılarak çıkarılan Kent Konseyi Yönetmeliği çerçevesinde Geyve Kent Geyve Kaymakamlığı Öğretmen evi Toplantı Salonunda toplandı.

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI
Gündemin 1-2 ve 3.maddeleri gereği olarak;Kent Konseyi Başkanı Aykut YURT’un açılış konuşmasının ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.Yoklama yapıldı.Salt Çoğunluğun sağlandığı görüldü.Gündemin 4. maddesinde belirtilen konu Divan kurulunun oluşturulması hususu olup Divan Kurulunun oluşturulması amacıyla Divan Başkanı ve 2 adet Divan Katibinin seçiminin yapılmasına geçildi.
DİVAN TEŞEKKÜLÜ
Yapılan Seçim neticesinde;Divan Başkanlığı’na CHP İlçe Başkanı ;Ayhan KARACA , Divan Katipliklerine de Yörükler Mahalle Muhtarı;Mehmet TETİK ve MHP İlçe Başkanı Ali DEMİR oy birliği ile seçilmişlerdir.

KAYA'NIN PROGRAMI SEBEBİYLE
Geyve Belediye Başkanı Murat KAYA’nın daha önce belirlenen iş programı sebebiyle toplantıya katılamaması üzerine Belediye Başkanlığı adına Belediye Personeli Sinem ATAOĞLU konuşma yaptı.
 Kent Konseyi Başkanı Aykut YURT; Yürütme Kurulunun 04.12.2009 tarihli toplantısında alınan kararla Belediye Başkanının önerdiği 3 isim içerisinden Belediye Personeli Sinem ATAOĞLU’nun Kent Konseyi Genel Sekreterliğine seçildiğini Genel Kurul Üyelerine bildirdi.
GÜNDEM MADDELERİ
Gündemin 5.Maddesinin görüşülmesine geçildi:Gündemin 5.maddesi;Kent Konseyi Yönetmeliği’nin 9.ve 12.Maddesine istinaden Meclisler ve çalışma guruplarının oluşturulması konusu olup Divan Başkanı Ayhan KARACA; Kadın ve Gençlik Meclislerinin 30.09.2009 tarihli Genel Kurul toplantısında oluşturulduğu, bu nedenle çalışma guruplarının oluşturulmasının gerektiğini bildirdi.

 Münazaralara geçildi ve neticede;
1)Tarım ve Sanayi çalışma Gurubu
2)Sağlık ve Engelliler Çalışma Gurubu
3)Sosyal Yardımlaşma Çalışma Gurubu
4)Spor ve Kültürel Faaliyet Çalışma Gurubu
5)Çevre ve İmar Çalışma Gurubu
6)Afet Çalışma Gurubu

KARAR
Olmak üzere çalışma guruplarının oluşturulmasına ve ihtiyaç duyulduğu takdirde farklı çalışma guruplarının da oluşturulabileceğine karar verildi. Çalışma Guruplarının Başkan ve Üyelerinin seçiminin yapılmasına geçildi. Kent Konseyi Başkanı Aykut YURT; Çalışma guruplarından birinin başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Alaattin DİŞLİ Bey’i görmek istediğini söyledi. Alaattin DİŞLİ Bey bu teklif üzerine söz aldı. Yoğun işleri sebebiyle böyle bir sorumluluk alamayacağını, aldığı sorumluluğu en iyi şekilde yapma bilincinde olan biri olarak bu tür faaliyetlerde ancak üye olarak bulunabileceğini ve bu durumun maruz görülmesini istediğini dile getirdi. Üyelerden gönüllü olanlar arasından yapılan seçimler neticesinde;

 


1) TARIM VE SANAYİ ÇALIŞMA GURUBU:
Başkan; Şükrü ÇELİK(İl Gen.Mec.Üyesi)
Üye; Alper SEZER(İlçe Tarım Md.)-Süleyman PINAR(Ziraat Odası Bşk.)
2)SAĞLIK VE ENGELLİLER ÇALIŞMA GURUBU:
Başkan; Ahmet BAYRİ(Emekli Öğrtm)
Üye; İsmail AŞÇIOĞLU(Sulama Birl.Bşk.)-Şaban OKUŞ(G.S.P.Mah.Muh.)
3)SOSYAL YARDIMLAŞMA ÇALIŞMA GURUBU:
Başkan; Şaban OKUŞ(G.S.P.Mah.Muh.)
Üye; Yüksel GÜVEN(Tepecikler Mah.Muh.)-Kemal AĞAÇDELEN(Çeltikler Mah.Muh.)
4)SPOR VE KÜLTÜREL FAALİYET ÇALIŞMA GURUBU:
Başkan; Neşet ÇAKIR(İl Gen.Mec.Üyesi)
Üye; Resul ŞENEL(Özel İdare Müd.)-Şükrü ÇELİK(İl Gen.Mec.Üyesi)
5)ÇEVRE VE İMAR ÇALIŞMA GURUBU:
Başkan; Yüksel GÜVEN(Tepecikler Mah.Muh.)
Üye; Alaattin DİŞLİ(İlçe Milli Eğtm.Müd)-Hüseyin ÇAM(İnciksuyu Mah.Muh.)
6)AFET ÇALIŞMA GURUBU:
Başkan; Osman ERKÖSE ( İl Gen.Mec.Üyesi)
Üye; Mustafa AYVAZ(Camikebir Mah.Muh.)-Mehmet TETİK(Yörükler Mah.Muh.)
Olarak seçilmelerine oy birliği ile karar verildi.
 
Gündemin 6. Maddesi olan dilek ve temenniler bölümüne geçildi;
 Divan Başkanı Ayhan KARACA söz almak, fikir ve temennilerini belirtmek isteyenleri sırayla konuşmaya davet etti. Bunu üzerine Ziraat Odası Başkanı Süleyman PINAR söz aldı.
 Süleyman PINAR:’’Her toplantıda aynı şeylerin konuşulmamasını, konuşulanların faaliyete geçirilmesini, o zaman bu toplantıların amacına ulaşacağını söyledi.’’
 Osman ERKÖSE:’’ Kent Konseyi toplantılarının fikirlerin beyan edildiği, temennilerin ifade olunduğu toplantılar olmaması için hep birlikte katılımı çoğaltarak, ortak akılla,halkı da teşvik ederek yararlı hale getirmelerinin gerektiğini ifade etti’’
 Selver ÖZGEN:’’ Her şeyi yönetimlerden beklememek gerektiğini, gerek konsey olarak gerekse oluşturulan çalışma guruplarınca halkı içine katabilecekleri projeler üretebileceklerini söyledi.İlçemizin temizliği ile ilgili olarak Belediye’nin çalıştığını ancak bireyler olarak bazen üzerimize düşeni yapmadığımızı dile getirdi.Bu amaçla ‘’En güzel Mahalle’ En Temiz Sokak’’ vb. gibi ödüllü kampanyalarla hem sosyal aktivite hem de temizlik kampanyaları düzenlemeyi teklif etti.’’
Selver Hanımın bu teklif ve temennileri salondaki üyeler ve misafirler tarafından tam destek gördü ve bu konu ile ilgili çalışmaların başlatılması ,benzer aktivitelerin ve sosyal projelerin hayata geçirilmesi konusunda hem fikir olundu.
 Alper SEZER:’’Genel Kurul,Yürütme Kurulu,Meclisler ve Çalışma Guruplarınca yapılacak çalışma ve alınacak kararların gerek Belediye gerekse konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılacak yazışmalarla olumlu sonuçlar alınabileceğini, birlikte çözüme ulaşılabileceğini ifade etti.’’
 Ali DEMİR:’’ Fabrika atıklarının ilçemiz için büyük sorun olduğunu ve bu konunun yürütme kurulunca alınacak kararla Belediye Başkanlığı ‘na sunulması hususunda talepte bulundu.’’

Kemal AĞAÇDELEN:’’Fabrika atıklarından, atıklardan oluşan rahatsız edici kokulardan öncelikle Muhtarlığını yaptığı Çeltikler Mahallesi sakinlerinin etkilendiğini dile getirdi.Bu konuda Ali Bey’le aynı görüşte olduğunu ve bu sorunun çözüme kavuşmaması halinde mahalle sakinleri ile fabrikalar arasında bir arbede yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için elinden geleni yaptığını,mahalleliye söz verdiğini ,durumun biran önce ele alınacağına dair açıklamalarda bulunduğunu ifade etti.’’
 Üyeler bu konuda hem fikir olduklarını ve sorunun çözümü için Konseyin üzerine düşeni yapması gerektiğini söylediler.Fabrika atıkları ile ilgili konunun Yürütme kurulunca alınacak kararla İlgili kurum ve kuruluşlara sunulması yönünde karara vardılar.
 Alaattin DİŞLİ:’’Konseyin bütçesi,tutanak tutulması,işlevi vs.hakkında sorular yöneltti.’’
Bunun üzerine Divan Başkanı Ayhan KARACA; toplantı tutanaklarının toplantının başında seçimle oluşturulan ,başkanlığını yaptığı Divan Kurulunca kaleme alındığını , karar ve yazışmaların Kent Konseyi Genel Sekreteri Sinem ATAOĞLU ile birlikte çalışılarak yapıldığını ifade etti.
 Kent Konseyi Başkanı Aykut YURT söz aldı.’’Kent Konseyimizin şuan için bir bütçesinin olmadığını ancak ileriki çalışmalarda bununla ilgili çalışmalar yapılacağını söyledi. Kent Konseyi,Yürütme Kurulu,Meclisler ve Çalışma Gurupları hakkında kısaca bilgiler verdi.’’
Üyeler ilk olarak; şehir içindeki Büyük Marketlerin önündeki park sorunu hakkında görüş birliğine vardılar. Şehir içindeki düzensiz park sorununun, küçük market, bakkal vs. sahibi yerli esnafın da menfaatlerinin düşünülerek; bu tür zincirleme marketlerin ruhsatlandırılması, Şehir merkezinden daha uzak alanlara kurulması, birden fazla şube açmalarına izin verilmemesi konularının Yürütme Kurulumuzun gündeminde görüşülerek Belediye Meclisine sunulması ortak görüşüne değindiler.
 İlçemiz Sanayi Sitesi tarafından Pamukova Yolu Üzerindeki Metin Tesislerine doğru uzanan bir köprünün yapılmasının ilçemize fayda sağlayacağı ortak görüşüne vardılar. Bu konunun da Belediye Meclisine sunulması için gereğinin yapılmasına karar verdiler.
 Divan Başkanı Ayhan KARACA; Başka söz almak isteyen olup olmadığını sordu. Söz alan olmaması üzerine Yürütme Kurulu Toplantısının tarih ve saatinin belirlenmesini ve toplantıya son verilmesini teklif etti. Yürütme Kurulunun Kent Konseyi Başkanının çağrısı üzerine toplanmasına ve 22.01.2010 tarihli Genel Kurul Toplantısına son verilmesine oy birliği ile karar verildi.

 
 Aykut Yurt: “Kent konseyi genel kurul toplantımıza hoşgeldiniz.

 Gösterdiğiniz ilgi ve katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

Bilindiği gibi, katılımın sürdürülebilirliğini sağlayan en önemli faktörler; ’’ uzlaşma kültürüne sahip olmak ‘’ ve ‘’ ilçemize karşı kendimizi sorumlu hissederek güvenle gelen dayanışmadır.’’ sizlerle birlikte bu anlayışla gerek konsey toplantılarımızda gerekse yürütme kurulumuzun ve meclislerimizin yapacakları çalışmalarda Geyve’miz ve hemşehrilerimiz için sadece sorun dile getirilen değil çözümler de üretilen çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.

Kent konseyimizin sadece insanların konuştukları ile kaldıkları; kâğıt üzerinde kalan bir mekanizma olmaması, hemşehrilerimize tanıdığı katılım hakkının kaybolmaması için göstermelik, samimi olmayan çabalardan uzak daha gerçekçi ve içtenlikle; yerel demokrasinin güçlenmesi ve kent konseyi yönetmeliği’nin 6. ve 7. maddelerinde ifade olunan görev ve çalışma ilkelerimizi yerine getireceğimiz toplantılar haline getireceğimiz duygu ve düşünceleri içerisindeyim.

bu duygu ve düşünceler ile sizleri saygıyla selamlıyor, 2010 yılı kent konseyi 1. genel kurul toplantımızın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.”dedi.

 2010 YILI KENT KONSEYİ
1.GENEL KURUL TOPLANTI GÜNDEMİ

1)AÇILIŞ
2)YOKLAMA
3)SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞININ OKUNMASI
4)DİVAN TEŞEKKÜLÜNÜN OLUŞTURULMASI
5)MECLİS VE ÇALIŞMA GURUPLARININ OLUŞTURULMASI
6)DİLEK VE TEMENNİLER
7)KAPANIŞ
Foto ve Haber: Mustafa Hamdullah ERGİN

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs