Geyve Ülkü Ocaklarından Şehitlere Ahde Vefa

Âdem Tomay ve Tüm Aziz Şehitler için Geyve Ülkü Ocakları tarafından Şahadet Yıldönümünde Geyve Merkez Sinan Bey Camiinde Mevlidi Şerif ve Kur'an Okutuldu.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN
08.02.1980 tarihinde şehit edilen Âdem Tomay ve Tüm Aziz Şehitler için Geyve Ülkü Ocakları tarafından Şahadet Yıldönümünde Geyve Merkez Sinan Bey Camiinde Mevlidi Şerif ve Kur'an Okutuldu.

Mevlide çok sayıda Ülkücü ve Geyveli katıldı. Akşam ve yatsı namazı arası başlayan mevlüd, yatsı ezanının okunmasıyla son buldu. Yatsı namazından sonra Geyvelilere Helva ikramı yapıldı.
 
Âdem Tomay Kimdir: Adapazarı’nın Geyve ilçesine bağlı Akkaya köyündendi. İstanbul’da Maltepe sigara fabrikasında çalışıyordu. 26 yaşındaydı. Evliydi ve şahadeti sırasında altı aylık bir kız çocuğu vardı.

Yanında arkadaşları Mehmet Görür ve İsmail Başaran olduğu halde Cuma günü öğleden sonra Haydarpaşa-Gebze banliyö treniyle memleketine giderken Pendik yakınlarında trende bulunan bir grup silâhlarını çekerek yolcuları yere yatırdıktan sonra Âdem Tomay ve arkadaşlarını kurşuna dizmek suretiyle şehit ettiler.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs