Başkan Kaya, Başkan İnci ile romanları ziyaret etti

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel ile birlikte Pamukova, Geyve, Abalı bulunan Romanları ziyaret etti.
Editör Editör
 Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel ile birlikte Pamukova, Geyve, Abalı Köyünde bulunan Romanları ziyaret etti.
Roman vatandaşları ziyaretinde onların sıkıntılarını ve sorunlarını dinleyen Başkan İnci, Hendek'te yaşayan romanların sorunlarına çözüm getirdiklerini ifade ederek, romanlara yönelik yaptıkları konutları örnek gösterdi. Romanların bir araya gelerek sıkıntılarını ortak bir dille ifade etmeleri gerektiğini söyleyen Başkan İnci, çözüm konusunda doğru yerde doğru adımlar atmanın da önemine değindi. Günlük çözümler yerine kalıcı çözümler üzerinde durmak gerektiğine dikkat çeken Başkan Ali İnci, eğitim, konut, meslek sahibi olma noktasında Romanlar'ın kararlı bir şekilde ilerlemeleri gerektiğini söyledi.
Romanlar adına bir konuşma yapan Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel ise gösterdikleri ilgiden dolayı başkanlara teşekkür etti. Hendek'te uygulanan kalıcı çözümlerin tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyleyen Tanyel, "Tabii ki bizlerde daha eğitimli daha modern bir hayat istiyoruz. Ama gelişirken bir takım kültürel özelliklerimizin değişmesini istemiyoruz. Çocuklarımız daha eğitimli olmalı, hepimiz iş sahibi, meslek sahibi olmalıyız. Evlerimiz daha modern olmalı ama kültürel yapımıza uygun tek katlı evler olmalı. Kendimizi artık daha rahat ifade ediyoruz. Pazar günü yapılacak olan çalıştay da sorunlarımızı taleplerimizi dile getireceğiz" dedi.
Romanlar Dernek Başkanı Orhan Tanyel, İstanbul'da gerçekleştirilecek toplantıya kalabalık bir şekilde gideceklerini sözlerine ekledi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs