Geyve'de Roman açılımı

Geyve İlçesinde, “Roman Açılımı” uygulamaları kapsamında bir toplantı düzenlendi.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN

Geyve İlçesinde, “Roman Açılımı” uygulamaları kapsamında bir toplantı düzenlendi.

Geyve Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen toplantıya; İlçe Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Belediye Başkanı Murat Kaya, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Atilla Vardar ve kalabalık bir roman vatandaş gurubu katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Erdoğan, özetle şunları söyledi;
“ Geçmişte yaptıklarımızı sorgulayarak, güzel gelecek kuralım. Gençlerin eğitimine özen gösterelim. Yapılan yardımların değerlendirilmesini yapmayın, yetkililerle konuşun. Konut uygulamalarında yapılacak şeyler var ama sizlerinde konuya sahip çıkmanız lazım. Yeteneklerinizi gözden geçirin, sizleri o konularda eğitelim yetiştirelim.

O zaman işleri zaten bulursunuz, iş sizlerin ayağına gelir. Devletin imkânları sınırlı, vakıf ne zamana kadar destek olacak. Balık tutmayı öğrenmelisiniz.

Asayiş konularında davranışlarınızı gözden geçirin. Yanlış yapan komşularınızı denetleyin, imajınız böyle düzelir. Çeşitli nedenlerle gittiğiniz yerlerdeki okullara çocuklarınızı kayıt ettirin.”

Belediye Başkanı Murat Kaya konuşmasında:
“ Bizler roman açılımını, seçim kampanyalarımızda başlattık. Gelenlerin ihtiyaçlarını büyük ölçüde gideriyoruz. Siz bizim için değerlisiniz, sizde bize değer verin. Çocuklarınız bizim için önemli, bizlere bu konuda yardımcı olun. Gençlerin yaptıkları hataları önlemeye çalışalım. Vasıflı insan lazım, onları yetiştirme yollarını bulacağız. Emniyetle ilgili sorunlarınızı azaltma yollarını araştırın.” dedi.

Çeltikler Mahallesi Muhtarı kısa konuşmasında;
“ Bu değerlendirme toplantısını düzenlediğiniz için hepinize mahallem adına çok teşekkür ederim. Amele talep eden bahçe sahipleri, taleplerini bizlere söylesinler, her hangi bir sorun oluşmasını engelleriz. Gençlerimize yardımcı olunacağını açıkladınız, iyi duygularınıza teşekkür ederiz.” dedi.

Mahalle sakinleri de, çeşitli konularda görüşlerini açıkladılar;
Vedat Kalın: “ Küçük sanayi dediğimiz iş yerlerindeki dükkânları boşaltmayın, zor durumda kalırız.”

Kemal Gül: “ Dışarıdan gelenlerin yaptıkları suçlar da bize mal ediliyor. Bizlere bu konuda yardım edin. Ramazanda davul çalıyorum, açık camları kapıları emniyete ben bildiriyorum.”

Ünal Yılgın: “ Çocuklar küçük yaşta evlendiriliyor. Bunu çözdüğümüzde birçok sorunu da çözeriz.”

Nazmi Demircan: “ Bizler dinimize bağlı toplumuz. Okumak zorundayız. Düşündüğümüz gibi yaşamak zorundayız. Muhtaç olanlara yardımcı oldum. Yardımlaşma amaçlı dernek kurdum.”

Haber: Namık CİHAN

www.sakaryabolgehaber.com

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs