Geyve Kaymakamlığı'ndan 2. roman toplantısı

Geyve Kaymakamlığı, Atatürk Spor Salonunda ‘Kadın Katılımlı’ roman toplantısı düzenledi.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN
Toplantıyı İlçe Kaymakamı Süleyman Erdoğan yönetti. Toplantıya Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Atilla Vardar, Halk Eğitimi Müdürü İrfan Karaçayır, İlçe Sosyal Yardım İnceleme Görevlisi Fatih Bodur ve Geyve Romanlar Derneği Başkanı Nazmi Demircan katıldılar.

Kalabalık bir kadın katılımcının olduğu toplantı; Eyüp Tonguç, Necdet Kıvrak, Fedayi Sorguç, Yasin Ağaçdelen, Nilüfer Ağaçdelen, Seren Ağaçdelen, Şahinder Dağcı, Başak Demircan’dan oluşan ROMAN ATEŞİ adlı dans gurubunun sunduğu Titanik oyunları ile başladı.

Kaymakam Erdoğan, daha çok karşılıklı konuşmalar biçiminde sürdürdüğü konuşmasında özetle şunları söyledi:

“ Sizlerin en önemli sorununuzun eğitim olduğuna inanıyorum. Kadınlar her konudaki sorunlara sahip çıkarlarsa çözümün kolay olacağına inanıyorum. El ele verelim sorunları çözelim. Eğitim yardımı alabilmek için çocukların okula yollanması lazım.

Diğer önemli sorun asayiş konusudur. Yanlış davranışlara izin vermeyin, yapanları sorgulayın. Yardım dağıtımında kendinize sahip çıkın, başkaları için tartışmayın, bağırarak yardım alamazsınız. Yanlışlık olabilir çözeriz, bağırarak çözülmez. Çevre temizliğine özen gösterelim, yaşadığımız yerlerin temizliğine özen gösterelim. Sizlere yönelik kurslar açmak istiyoruz, talep kar olun. Meslek kazanın ve işinize sahip çıkın.”

Daha sonra söz alanlar, kişisel sorunlarında yardım istediler:
Sevinç Kalın: “ Tamam çocuklarımızı İlkokula yolluyoruz ama daha sonra tıkanıyoruz, onların yatılı okumalarında yardımcı olun.”
Şerife Dağcı: “ Yeğenlerimin sorunları var, onlara sahip çıkın.”
Çimen Ağaçdelen: “Hırsızlık olaylarının önlenmesi için bizlere iş bulun, meslekler kazandırın.”
Bahar Çamdibi: “ Çocuklarımızı anaokuluna yollamak istiyoruz, yardımcı olun.”
Gülcan İnel: “Okuma yazma kursu açılsın, öğrenmek istiyoruz.”
Sevilay Yılgın: “ Çocuğum işitme sorunu yaşıyor. Kulaklığı bozuldu, bizlere yardımcı olur musunuz.”
Soruları tek tek dinleyen Kaymakam Erdoğan, konuların çözümünde yardımcı olmaları için Vakıf görevlisi ve Halk Eğitimi Müdürüne talimat verdi.
Haber: Namık CİHAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs