Orman sıklık bakım çalışmaları sürüyor

Geyve İlçesi Orman İşletme Müdürlüğü koruma sahalarındaki, sıklık bakım çalışmalarına devam ediliyor.
Namık CİHAN
Editör Editör
Alınan bilgilere göre; sıklık bakımı çalışmaları, yaşlı – kuru – devrik olan ağaçların ve sık olan ağaçların alınma ve seyreltme çalışmalarıdır.
Akıncı Köyü sınırları içinde bulunan Kocatepe Mevkiinde yapılan sıklık bakımı çalışmalarında, Akıncı Köyünde yaşayanlar ve Adana İlinden gelerek orman işlerinde çalışan aileler de ücret karşılığı çalışıyorlar.
Bakım çalışmalarına katılan Akıncı Köyünde yaşayanlardan Necati Tekneci şunları söyledi: “ Biz ormanımızı herkesten çok seviyoruz. Meyvesini yediğimiz, suyunu içtiğimiz ormanımızı neden keselim. Meyve bahçelerini nasıl ayıklıyorsak, ormanda da yaptığımız iş bu. Orman bizim arka bahçemiz. Biz meyvemizi kesemeyiz, yabani meyve ağaçlarını koruyoruz.”
Geyve Orman İşletme müdürü Selçuk Kurtbal’ın açıklamaları şöyle:
“ Akıncı Köyü Kocatepe Mevkiinde yaptığımız çalışmalar 2010 yılı bakım programında olan üretim bölmeleridir. Sahada bakım amacıyla yaşlı, devrik, kırık ve sık olan yerlerde seyreltme çalışmaları yapılmaktadır. Üretim işlerinde Akıncı Köyünden ve Adana’lı işçiler çalışıyor. Bakım çalışmalarında ıhlamur, kestane ve üvez ağaçlarına dokunulmuyor, korunuyor. Çok sık olan yerlerde bakım amaçlı kesim yapıyoruz. Ağaç katliamı yapmıyoruz. Yapılan çalışmalar, program dahilinde üretim faaliyetleridir. Üretim çalışmalarında Akıncı Köyünde yaşayanlara da iş imkânı sağlanıyor.”
Akıncı Köyü Muhtarı Cevat Korkmaz şu açıklamayı yaptı; “ Köyümüz sınırları dahilinde Orman işletmesinin yaptığı çalışmalar, kendi programlarının uygulamalarıdır. Köyümüz sakinlerinden Kamuran Tan’ın yaptığı açıklamalar asılsız olup, gerekli bilgileri almadan yaptığı talihsiz açıklamalardır. Üretim çalışmalarında köyümüzde yaşayanlar çalışıyor ve ekonomik destek alıyorlar. Köyümüzün mahallelerine giden içme suyu isale hattının yapılan çalışmalar ile kirletilmesi söz konusu değildir. Mahallemizde 2. bir kaynak olup deposu ayrıdır. Her eve 2 hat gidiyor, içme suyu hattı ayrıdır. Doğru bilgilere ulaşmak isteyenler, bana 0 532 7252421 nolu telefonumdan ulaşabilirler.”

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs