Dere Islah Çalışmaları İhaleye Çıktı

Geyve ilçesi Karaçam ile İlimbey Mahallesi dereleri ıslah çalışma projesi ihaleye çıktı.

Editör Editör

2014 Yılında Geyve’de meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan sel baskınının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ıslah çalışmaları projeleri kapsamında ilk dere ıslahı ihaleye çıkıyor.

Yaşanan sel ve heyelanlar zaman zaman felaketlere neden olurken, insanlarımız canlarını bile bu felaketlerde kaybedebiliyorlar. DSİ, Haziran 2014 de yaşanan Karaçay deresi sel felaketinin ardından şehir içi dereleri taşkın koruma işine yeniden el attı. 

Daha hızlı ve kapsamlı olarak tüm ilçe genelindeki şehir merkezindeki dere yataklarında taşkın koruma çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu kapsamda ilk olarak geçtiğimiz yıllarda meydana gelen taşmalar sonrası çevreye büyük zararlar veren Karaçam ve İlimbey Deresi ıslah ve taşkın koruma projesi DSİ tarafından ihaleye çıktı.

1.400Bin TL keşif bedeliyle ihaleye çıkarılan Karaçam İlimbey deresi Islahı, taşkın koruma projesi ihale sürecinin kısa sürede tamamlanarak ıslah çalışmasına başlanması bekleniyor.

Verilen bilgilere göre; Geyve içinden geçen ve 2014 de yaşanan sel sonrası büyük üzüntülere ve ekonomik kayıplara yol açan Karaçay Deresi 2. Etap ıslah çalışmalarının da yakın zamanda ihaleye çıkacağı öğrenildi.

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya: “ Yaşadığımız sel felaketi sonrası derelerimiz ıslahı gündeme geldi. Projelerimizi DSİ’ne onaylattıktan sonra Milletvekilimiz Şaban Dişli ile Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğluna sunarak onaylarını aldık. Dere Islahı ve Taşkın Seli Önleme projeleri kapsamında Geyve’de büyük çalışmalara imza atacağız. İnciksuyu Deresi ıslahını tamamladık. Karaçam İlimbey deresi ıslahı Projesi sonrası buradaki çalışmalarda başlayacak. Bizim için en önemlisi Karaçay deresi 2.Etap Islah çalışması olacak. Bu çalışmalarında onayı alındı, ihale çalışmaları devam ediyor. Başkan Kaya, ilçemize kazandırdığımız, DSİ tarafından gerçekleştirilecek yatırımlar için Başbakanımıza, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ile Sakarya Milletvekillerimize ilçemiz adına sonsuz teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs