Dünya Gençleri Geyve'de Fındık Topladı


Türkiye'de gerçekleşen 5. Dünya Gençlik Kongresi'ne katılmak üzere Türkiye'ye gelen dünyanın çeşitli ülkelerine mensup gençler Geyve'de fındık topladılar.


Ali ARICI Ali ARICI

5. Dünya Gençlik Kongresi'ne katılmak üzere Türkiye'ye gelen dünyanın 147 ülkesinden bin genç 27 ilde ağırlanıyor. Sakarya'da ağırlanan 23 ülkenin genci bugün Geyve ilçesi Akıncılar köyünde köylülerle birlikte fındık bahçesine giderek ağaçtan fındık topladılar. İlk olarak pat pat tabir edilen tarım aracına binerek fındık bahçesine giden gençler arazi yere serilen asırların üzerinde köylülerle birlikte kahvaltı yaptılar.

Kahvaltının ardından Almanya, Amerika, Kanada, Mısır, Pakistan, Ukrayna ve Kosta Rika gibi 23 ülkeden gelen gençler kollarına taktıkları kovalarla birlikte köylülerle birlikte fındık topladılar. Ağaç dallarından büyük bir şevk ve heyecanla fındık toplayan gençler zaman zaman şarkı söyleyerek eğlendiler. Sakarya'ya gelen yabancı gençlerin kafile sorumlusu Betül Olgun, 12 Ağustos 2010 tarihinin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "Dünya Gençlik Yılı"nın başlangıcı ilan edildiğini belirterek, "Bu amaçla Dünya Gençlik Kongresi İstanbul'da yapılacak. Kongre kapsamında, dünyanın 147 ülkesinden gelen bin genç ve ülkemizden 400 kadar gencin yanı sıra çok sayıda kalkınma ve gençlik uzmanı, gazeteci, akademisyen, eğitmen, sanatçı ve diplomat ülkemizde buluşacak. Gelen gençler 27 ilde ağırlanıyor. Biz de 23 ülkeye mensup gençlerle Sakarya'ya geldik. Bugün ana teması imece olan Dünya Gençlik Kongresi'nde burada köylülerle birlikte bahçede fındık toplayacağız" dediler.
Türkiye'de çok sıcak ve misafirperver bir ortamla karşılandığını belirten Ukraynalı Viktoriia Korovai, "Çok mutluyum. Köylüler bize çok sıcak davrandılar. Onlarla birlikte kahvaltı yaptık şimdi fındık toplayacağız" diye konuştu. Almanya'dan gelen Hannah Laubenthal ise İstanbul ile Sakarya'nın bu kadar yakın olmasına rağmen aralarında büyük bir fark olduğunu belirterek, "İstanbul büyük bir metropol. Ancak hemen yakınında bulunan Sakarya'ya gelince çok şaşırdım. Burası ufak bir şehir. İkisi arasında büyük bir fark var. Burada bugün bizi misafir edip ağırlayan insanlarla birlikte fındık toplayacağız. Benim için çok güzel ve değişik bir gün" şeklinde konuştu.
Mısırlı Ahmed Haron ise burada değişik kültürleri ve yaşam şartlarını tanıdıklarını ifade ederek, çok güzel günler geçirdiklerini kaydetti.
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi üyesi Fatih Mehmet Parlak, "147 ülkeden binin üzerinde genç ülkemize geldi. Sakarya olarak 23 ülkeden genci ağırlıyoruz. Ana teması imece olan kongrede imece anlamanı ve tanımı göstereceğiz. İmece usulü çalışarak fındık toplayacağız. Ayrıca Sakarya'nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtacağız" ifadelerini kullandı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs