Vuvuzela Fındık Bahçelerinin Koruyucusu Oldu

Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nı ızdıraba çeviren vuvuzela, Geyve'de fındık bahçelerini ayı ve domuzlardan koruyor.
Ali ARICI Ali ARICI
Güney Afrika'nın yerel çalgısı olan ve çıkardığı ses nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından statlarda yasaklanan vuvuzela, Geyve'de işe yaradı. 2010 Dünya Kupası'nı adeta ızdıraba çeviren vuvuzela, Geyve İlçesi'nde fındık üreticilerinin ayı ve domuzlardan kurtuluşu oldu. Akıncılar köyünde fındık bahçesi bulunan Kudret Gül, ayı ve domuzların fındık bahçesine girmesinden vuvuzela sayesinde kurtuldu. Dünya Kupası'nda gördüğü ve bir gün çarşıda dolaşırken çocuklarının oynaması için aldığı vuvuzela sayesinde Kudret Gül'ün fındıkları bu yıl ayı ve domuz saldırısına uğramadı. Gül, "Fındık bahçesinde çocuklar vuvuzela çalmaya başladı. O zamandan beri fındıklara ayı ve domuz saldırısı olmadı. Birçok yöntem denememize rağmen ayı ve domuz saldırılarından kurtulamamıştık. Şimdi vuvuzela çalışoruz ve hiç ayı ve domuz gelmedi. Vuvuzela vadide yankılanınca çok yüksek bir gürültü çıkarıyor. Bu sayede fındıklarımızı ayı ve domuzlardan kurtardık" dedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs