Geyvve Ceza Evinde kurslar devam ediyor

Geyve İlçesindeki ‘Açık Ceza Evi’ barındırdığı hükümlülere çeşitli kurslarda eğitim vererek meslek sahibi yapıyor.
Ali ARICI Ali ARICI
İş Kur tarafından onaylanan ve Geyve Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan kurslara katılan hükümlüler, kursların sonunda hem bir meslek sahibi oluyorlar hem de zamanlarını üretime yönelik değerlendiriyorlar.
Berberlik Kursunda usta öğretici olan Birol Elma açıklamasında: “ İş Kur, Ceza evi Müdürlüğü tarafında hazırlanan projeyi onaylıyor. 9 kişi berberlik kursuna katıldı. Kurs 5 ay sürdü. Berberlik kursunda ayrıca 8 ayrı ders alındı.” Dedi.
Geyve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İbrahim Soydan yapılan çalışmalar ile ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:
“ Hükümlülerin eğitilmelerine ve açılan kurslar ile meslek edindirilmelerine öncelik veriliyor. Firara karşı engeller ve güvenlik görevlisi bulunuyor. Kurum görevlilerinin gözetiminde ve denetiminde sertifikalar kurumlarca veriliyor. İş Kur, işsizlik sigortasından mahkûmlara pay ayırarak, kurslarla meslek edinmelerine yardımcı oluyor. Geyve HEM işbirliği ile açılan; boya badana, bilgisayar gibi kurslardan geçirildiler. Adliyenin bakımı ve temizliği, kantini, fotokopi hizmetleri veriliyor. Hükümlüler, görevli gözetiminde ilçedeki kanalların temizliğinde ve inşaatlarda çalıştılar. Marangoz atölyemiz üretime devam ediyor. Hızar atölyesinde 30 kişi çalışıyor. Bölgeden gelen bu işi bilenler ile kurstan geçirilenler atölyede çalışıyorlar. 900 m2 kapalı alan çelik yapı yapılıyor uygun görülen amaçta kullanılacak. Kalan hükümlüler yılda 3 kere 1 er hafta izin kullanılıyor. İzinden dönüş tarihinden 2 gün sonra dönmeyen hükümlü firar etmiş sayılıyor ve ceza alıyor.”
Geyve Açık Ceza ve İnfaz Kurumunda; Müdür İbrahim Soydan, 2. Müdür Mansuri Demirbaş, Sayman Atilla Mutlu, İdare Memuru Hasan Yılmazer görev yapıyorlar.
NAMIK CİHAN.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs