Roma mezarı bulundu

Geyve İlçesi Eşme Köyünde yol genişletme çalışmaları yapılırken, antik mezar bulundu.
Editör Editör

Eşme Köyünde yol genişletme çalışmaları yapan ekip, köyün üst tarafındaki su deposu yanındaki çalışmaları sırasında yolun hemen kenarında ortaya çıkan delik ve tuğlaları görünce köy muhtarına haber verdi.

Köy muhtarı da olayı İlçe Jandarma Komutanlığına haber verdi. Komutanlığın İl Müze Müdürlüğüne haber vermesi üzerine olay yerine gelen yetkililer, gerekli ön çalışmaları tamamladı.

Görevlendirilen 3 kişilik ekip, Eşme Köyüne gelerek belirtilen yerdeki kazı çalışmalarını İlçe Jandarma Komutanlığı Ekipleri korumasında sürdürdü. Saatler süren ve yağmur altında yapılan kazı çalışması sonunda; yan tarafları tuğla ile örtülü ve üzeri kiremit ile kapatılmış bir mezar ortaya çıkarıldı. İlk kontrollerde; yol yapım çalışmaları sırasında mezarın büyük bir bölümünün tahrip olduğu ve kalan kısmın korunduğu anlaşıldı. Açılan mezarın içinden; 3 adet kafatası ve insan kemikleri çıktı. Alınan bilgilere göre; mezarın Geç Roma Dönemine (Bizans) ait olduğu( MS 1400) ve bu dönemde sıkça görülen aile büyüklerinin yanına gömülme tekniğinin uygulandığı ve yoksul bir aile mezarı olduğu öğrenildi.

Görevliler mezarın açılması ve değerlendirilmesi çalışmalarını tamamladıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

Namık CİHAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs