İbrahim AÇILAN İbrahim AÇILAN Yazı-Yorum

BİR 30 AĞUSTOS Kİ

Bizi derneğin kapısında Başkan yardımcısı Adnan JİLTA karşılıyor. İçeriye buyur ediliyoruz. Buram buram Türkiye kokuyor içerisi. Her taraf Atatürk fotoğrafları, Türkiye’den izlerle dolu. Salonda gençler var. Yaşları 11 – 17 arasında değişiyor. Ellerinde küçük boy Türk bayrakları.
BİR 30 AĞUSTOS Kİ



Murad Hüdavendigâr’ın Şehid edildiği topraklarda, Balkanların kanayan yarası, kaynayan kazanı Kosova’dayız. Prizren’de, Doğru Yol Derneği’ni ziyaret edeceğiz. Doğru Yol Derneği Türklerin kurduğu ve çok eski bir dernek. 1951 yılında kurulmuş. Tam bir kültür ve sanat derneği. Kosova Türklüğünün gurur kaynaklarından birisi . elbet bizim de. Geleceğimizi biliyorlar ve bekliyorlar.
Bizi derneğin kapısında Başkan yardımcısı Adnan JİLTA karşılıyor. İçeriye buyur ediliyoruz. Buram buram Türkiye kokuyor içerisi. Her taraf Atatürk fotoğrafları, Türkiye’den izlerle dolu. Salonda gençler var. Yaşları 11 – 17 arasında değişiyor. Ellerinde küçük boy Türk bayrakları. Teker teker “Hoş Geldiniz” diyorlar. Getirdiğimiz kitap ve ebruları hediye ediyoruz. Öğretmenleri Liriya DÜŞO ve Yüksel POMAK, öğrencileri dinlememizi istiyorlar. Biz de sevinçle kabul ediyoruz. Öğrenciler o pırıl pırıl Türkçeleriyle bize şiirler ve türküler sunuyorlar. Alkışlıyoruz gururla. Bizi asıl şaşırtan, bir yandan gururlandırırken bir yandan da utandıran o açıklama geliyor öğretmenlerden. “ Ne olur kusura bakmayın, öğrencilerimiz 30 Ağustos’a hazırlanıyorlar, sizi gerektiği gibi karşılayamadık. “
Gururlandık, 30 Ağustos Zaferimizin Anadolu’dan binlerce kilometre uzakta kutlanmasından. Gururlandık Balkan Türklüğünün Anadolu’nun her başarısını bizimle paylaşmasından. Gururlandık gençlerin Türklüklerine, Türk tarihine ve Türk kültürüne bağlı olmalarından. Gururlandık o çocukların ve gençlerin tatil olmasına ve hiçbir mecburiyetleri olmamasına rağmen gönüllü olarak 30 Ağustos’a hazırlanmalarından. Ve biraz da utandık bayramlarımızı oradaki gibi kutlayamadığımızdan, tarihimize, kültürümüze yeterince sahip çıkamadığımızdan. Ben de vatansever diyordum kendime. İnanın, Anadolu ve Türklük sevgisinin ne olduğunu orada görüp öğrendim desem yanlış olmaz. Allah o kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun .


#

YAZARIN SON YAZILARI

DAVULCULARIN ÇİLESİ

DAVULCULARIN ÇİLESİ

MEHLİKA

MEHLİKA





SON YAPRAĞIYIM GÜZÜN

SON YAPRAĞIYIM GÜZÜN



NÂRA AŞIĞIZ

NÂRA AŞIĞIZ





DAMLADA UMMAN GİZLİ

DAMLADA UMMAN GİZLİ


GAM ALIR GAM SATARIM

GAM ALIR GAM SATARIM

Kervanı dert yurdunda yüklenmiş bezirgânım,
Gam alır gam satarım hüzün bedesteninde.
Bağrı yanık yolcular durağı olmuş hanım,
Gam alır gam satarım hüzün bedesteninde.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs