Türkiye’de ilk biyogaz tesisi kuruluyor

Sakarya ve Bilecik’in 14 ilçesine biyogaz temin edecek üretim yapan tesis kuruluyor.
Editör Editör
Tesis Pamukova Oruçlu köyüne kuruldu. 13 Milyon 500 bin avro'ya mal olacak olan tesisin Mart ayında bitirilmesi planlandı.

Geyve belediye başkanı Murat Kaya, AK Parti ilçe başkanı Muhittin Irmak ve Geyve belediye meclis üyesi Enver Uysal tesisleri yerinde inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre: “Biyogaz tesisi - biyolojik geri dönüşümü en etkin sistemdir. Bu sistem kurulduğunda, geri dönüşüm yapar ve kısa zamanda geri ödeme süresine sahiptir.

Her çeşit hayvan gübresi, maltlaştırma kalıntıları, imbik taşkınlıkları, her çeşit tahıl, arpa mayası filtrasyonu sonrası, şeker pancarı ve meyve ezmesi, şeker pancarı yaprakları, teknik gliserin, mezbaha atıkları (kan, yağ, iç ve işkembe içeriği), bitki atıkları, bioethanol fabrikası taşkınlıkları, yem, çürümüş tanecikler, atık sular, atık yağ, biyolojik atıklar, gıda sanayi atıkları, lif ve diğer maltlaştırmak kalıntıları ezilmiş nişasta ve şeker pekmezi üretimi, süt, kesilmiş sütün suyu, yüzme çamuru, belediyelerin atık suları, arıtma tesisi atıkları, yosunlar.

Bütün bu hammaddelerin çoğu birbirleriyle karışık olabilir. Bunların hepsinden biyogaz temin etmek mümkündür.”

Yetkililer; Biyogazın faydalarını şöyle sıraladılar; Ekolojik temizlik, organik gübre, gaz ve yatırım maliyetinde tasarruf.

Ek avantajları ise; Başta elektrik üretimi, ısıtma işlemi ve araç yakıtı olarak da kullanılabilme özelliği olması.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs