Necip Fazıl Okulu'ndan Kısakürek'i Anma

Geyve Alifuatpaşa Mahallesi Necip Fazıl İlkokulu'ndan Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i anma programı yapıldı.
Editör Editör

Geyve Anadolu İmam-Hatip Lisesi Mimar Mehmet Coşkun Konferans Salonu'nda yapılan programa; Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Faruk Aktı, İlçe MEM Mehmet Salih Canbal, ME şube müdürleri, ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Yıldız, Sakarya İl Kültür Turizm Müdürü ve Yazar Hüseyin Yorulmaz, okul yöneticileri ile öğrenciler katıldı.

Program İstiklal Marşı'nın birlikte okunması ile başladı. İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Metin Adlı Kur'an-ı Kerim tilavet etti. Okul müdürü Mesut Türedi günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Geyve Kâzımpaşa Ortaokulu Türkçe öğretmeni Alaattin Balcı "Destan"şiirini yorumladı. Sakarya İl Kültür Turizm Müdürü ve Yazar Hüseyin Yorulmaz üstadın hayatı hakkında konuşma yaptı. Alifuatpaşa Mahallesi Cumhuriyet Ortaokulu Müdür yardımcısı ve Türkçe Öğretmeni İhsan Açılan "Zindan'dan Mehmet'e Mektup"şiirini yorumladı. İmam-Hatip Lisesi öğrencileri; Yunus Emre Önder, Yalçın Yılmaz, Devran Dereli'den skeç halinde üstad Necip fazıl Kısakürek'ten nükteler sundu.

Program; Üstadın bestelenmiş şiirlerinden müzik dinletisi ve Sakarya Şiiri okuma yarışması ödül töreni ile son buldu.

Yapılan yarışmada kazananlara; Kaymakam Akbıyık, Sakarya İl Kültür Turizm Müdürü ve Yazar Hüseyin Yorulmaz, MEM Mehmet Salih Canbal ile okul müdürü Mesut Türedi tarafından plaket ve ödülleri verildi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs