Çamkese böceği ile mücadele başlatıldı

OZM (ORMAN ZARALILARIYLA MÜCADELE) DEVAM EDİYOR…

Editör Editör

Geyve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, özellikle çam ağaçlarının zararlısı olan “Çam Kese Kurdu” ile mücadeleye aralıksız devam ediliyor.
İşletme Koruma sahası içinde yer alan Gökgöz Köyü Akasyalı ve Kaplandere Mevkilerinde 100 hektarlık alanda “Çam kese Kurdu”na karşı ilaçlı mücadeleye başlandı.
ENTOSAV firmasının elemanları tarafından uygulama sahasında sisleme yöntemi ile ilaçlama yapıldı. Uygulamaya Firma yetkilileri Doğukan Önal, Kemal Altuğ ve Yusuf Kaya ile ilaçlama elemanları katıldı.
İlaçlamanın yapıldığı alanda; Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Ufuk Pekmertol, OZM Şube Müdürü Yüksel Şafak, görevli Recep Yılmaz, Geyve Orman İşletme Müdürü Selçuk Kurtbal, İşletme Şefi Hakan Ateş, Orman Muhafaza Memuru Zahit Erdem hazır bulundular ve incelemelerde bulundular.
Firma Yetkilisi Doğukan Önal yapılanlar ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “ Çam Kese Kurduna karşı yapılan ilaçlı mücadelede kullandığımız ilaç, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tavsiye edilen yağ bazlı bir ilaçtır. Dumanlama yöntemi ile uygulanır. Çalışmalar ciddi bir şekilde yapılır. Kimyasal birikimi olmuyor. Uygulama bedeli olarak 1 hektar için 65 TL alınıyor. İlaç, kurtların kav değiştirmelerini önleyerek kurdun ölmesine neden oluyor.”
Bölge Müdür Yardımcısı Pekmertol ve OZM Şb Md Şafak uygulamayı yerinde izlemenin kendileri açısından yararlı olduğunu, sonuçlara göre yeni uygulamalara yeşil ışık yakacaklarını açıkladılar.

NAMIK CİHAN.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs